Logo
Ispiši ovu stranicu

Sekcija za prometnu psihologiju - izvješće sa sastanka sekcije

Sekcija za prometnu psihologiju - izvješće sa sastanka sekcije

13. sastanak Sekcije za prometnu psihologiju HPD-a održan je u petak, 5. srpnja 2013. godine u 16 sati u Zagrebu, Švarcova 20 (prostorije HPD-a).
Prisutni: Vladimir Kolesarić, Snježana Kovač, Ljiljana Mikuš i Dubravka Svilar Blažinić

Dnevni red:

1. Izvještaj članstvu: Sekcija za prometnu psihologiju – aktivnosti u proteklom razdoblju
2. Prijedlog za uključivanje u javnu raspravu o Kurikulumu zdravstvenog odgoja
3. Pripreme za 1. Simpozij iz prometne psihologije na 21. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa u Zagrebu, 6. – 9. studeni 2013.
4. Razno

Ad 1.
Pročelnica Sekcije Ljiljana Mikuš upoznala je prisutne članove s aktivnostima i radom Sekcije za prometnu psihologiju za razdoblje 1.6. 2012. – 1.7.2013. Izvješće je prihvaćeno i nalazi se u prilogu zapisnika.

Ad 2.
Svim članovima Sekcije za prometnu psihologiju dostavljen je Kurikulum zdravstvenog odgoja kao i primjedbe koje se odnose na dio vezan uz prometni odgoj. Članovi su se složili s primjedbama kao i s potrebom uključivanja u javnu raspravu, uz suglasnost predsjednika Hrvatskog psihološkog društva mr Josipa Lopižića. Primjedbe su dostavljene Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta na Obrascu sudjelovanja u internetskom savjetovanju o kurikulumu zdravstvenog odgoja, koji je priložen zapisniku.

Ad 3.

21. godišnja konferencija hrvatskih psihologa održat će se u Zagrebu, u Hotelu Antunović od 6. do 9. studenog 2013. godine. Pozivamo sve članove Sekcije, kao i druge zainteresirane psihologe/inje ali i druge stručnjake iz područja prometne sigurnosti, da se aktivno uključe u rad 1. simpozija iz prometne psihologije, te izaberu jednu od predloženih tema dogovorenih na sastanku (ili predlože novu temu), a koje dostavljamo u prilogu ovog zapisnika.

Ad 4.

Skupština Hrvatskog psihološkog društva na 60. sjednici održanoj 11. svibnja 2013. godine usvojila je Pravilnik o osnivanju i načinu rada stručnih sekcija HPD-a, te je potrebno obnoviti članstvo u stručnoj sekciji. Molimo kolege i kolegice, zainteresirane za članstvo u Sekciji za prometnu psihologiju, da ispune pristupnicu dostupnu na www.psihologija.hr ili na traženje putem elektronske pošte. Podsjećamo da na pristupnici trebate označiti dopuštate li objavu svoje e-mail adrese na mailing listi HPD-a kao i objavu osobnih podataka na mrežnoj stranici HPD-a.

Pročelnica
mr spec Ljiljana Mikuš

U privitku donosimo - Najavu 1. simpozija iz prometne psihologije, Kurikulum zdravstvenog odgoja i Pristupnicu za članstvo u sekciji.

Stavovi izneseni u člancima, tekstovima i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav portala PSIHOLOGIJA.HR