Penološka psihologija - iz skripte u stvarnost: tribine za studente psihologije

Možda ne znate puno o penološkoj psihologiji, niti o zatvorima. Ne znate koja je razlika između osuđenika i zatvorenika? Mislite li da svaka osoba koja počini kazneno djelo mora ići u zatvor, nosi prugaste ili narančaste kombinezone i prisiljena je na teški fizički rad za vrijeme izdržavanja kazne? Tko radi sa osuđenicima/zatvorenicima? Koji su poslovi psihologa u penalnom sustavu? Tko i kako radi sa žrtvama kaznenih djela?

Niste sigurni bi li raditi kao psiholog u probaciji, zatvorskom sustavu ili sustavu podrške žrtvama i svjedocima mogao biti vaš profesionalni izbor uopće? Je li to opasno zanimanje?

Na ova, kao i sva druga pitanja koja se do sada niste usudili nikome postaviti o osuđenicima, zatvorenicima, žrtvama, zatvorima i kaznionicama, odgovore će vam ponuditi psiholozi iz zatvorskog, probacijskog i sustava za podršku žrtvama i svjedocima na tribini koja će se održati u petak, 11. travnja u 13 sati na Hrvatskim studijima te u srijedu, 7. svibnja 2014. u 18 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

S poštovanjem,

--
Đulijana Badurina-Sertić
Pročelnica Sekcije za penološku psihologiju

natrag na vrh ▲
Pon, 18. 01. 2021 17:31