• 15. tjedan psihologije u Hrvatskoj
  15. tjedan psihologije u Hrvatskoj Poštovane kolegice, poštovani kolege,

  S osobitim zadovoljstvom najavljujemo 15. Tjedan psihologije u Hrvatskoj koji će se u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva održati od 14. do 20. veljače 2022. Po petnaesti put imat ćemo prigodu da kroz organizaciju različitih događanja struku predstavimo zajednici i pošaljemo poruku kako život i pojednica i zajednice može biti bolji, ugodniji, kvalitetniji.

  Tjedan psihologije prvi put smo organizirali 2008. godine kad smo pozvali kolegice i kolege psihologe da se različitim aktivnostima uključe u obilježavanje 55. godina postojanja naše najstarije strukovne udruge psihologa. Odaziv je bio iznenađujuće dobar, veliki broj kolegica i kolega pokazao je entuzijazam i motivaciju da psihologiju približi i predstavi zajednici te da pokaže svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice. Aktivnost smo nastavili i sljedećih godina pa smo tako u prošlom 14. tjednu imali uključenih preko 750 sudionika, s preko 1000 događanja, a preko različitih virtualnih platformi u oko 100 hrvatskih gradova i mjesta uz dobru medijsku prezentaciju svih događanja.

  Događanja ovogodišnjeg Tjedna psihologije po mnogočemu će biti uvjetovana aktualnim okolnostima u kojima živimo. Prije svega je to situacija pandemije bolesti COVID 19 te je u tom smislu za pretpostaviti da će se veliki broj sadržaja održati virtualno. U sadržajnom smislu, osim pandemije, veliki broj prezentacija uključivat će i teme mentalnoga zdravlja tako da vas u tom smislu potičemo i ovogodišnjim sloganom – Čuvajmo (mentalno) zdravlje!

  Pozivamo vas, uključite se u događanja 15. Tjedna psihologije u Hrvatskoj što možete učiniti na najrazličitije načine u sredini u kojoj živite i radite - predavanjem, okruglim stolom, radionicom, izložbom i predstavljanjem knjige, plakata, demonstracijom rada psihologa u praksi, tribinom na neku temu koja je aktualna u vašoj zajednici, provođenjem i prezentacijom rezultata vašeg istraživanja, nastupom na radiju, televiziji, pisanim ili elektronskim medijima, ili nekom sasvim novom aktivnosti za koju pretpostavljate da će pobuditi interes i doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Nositelji svih aktivnosti ste upravo vi, kolegice i kolege, psiholozi i psihologinje, članovi stručnih sekcija, županijskih društava psihologa, članovi akademske zajednice, studija psihologije, znanstvenih jedinica i ustanova, studenti psihologije. Pokažimo zajednici u kojoj živimo i radimo što sve znamo i možemo, budimo još vidljiviji u korist svakog hrvatskog psihologa i psihologinje i u korist ukupne zajednice. Naravno, potrebno je voditi računa o tome da se sva okupljanja i događanja organiziraju uz striktno poštivanje mjera zaštite od virusa koje će u tom trenutku biti na snazi.
  Svi aktivni sudionici koji prijave i održe svoje aktivnosti dobit će bodove prema Pravilniku o stručnom usavršavanju Hrvatske psihološke komore.

  Sva događanja u 15. Tjednu psihologije besplatna su, kako za izvoditelje aktivnosti tako i za slušače/publiku.

  Sve vaše prijedloge, ideje i upite šaljite na 
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili se javite na 091 231 2733.
Ned, 29. 05. 2022 03:18