Sva lica osjećaja - nova knjiga kolegice Ive Krešić

Društvo psihologa Vukovarsko-srijemske županije posebno je ponosno na svoju članicu Ivu Krešić, koja je autorica knjige „Sva lica osjećaja" te ujedno suosnivačica Društva. Iva je zajedno sa svojim suradnicama Monikom Dragun i Mirjanom Pešec kreirala vrlo vrijednu interaktivnu knjigu nastalu kao odgovor na potrebe djece, stručnjaka i roditelja. Monika Dragun je pedagoginja s iskustvom rada s djecom s teškoćama u razvoju, srednjoškolcima, djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecom predškolske dobi, odgojiteljima i roditeljima. Mirjana Pešec je pedagoginja s 40-godišnjim iskustvom rada u predškolskom odgoju.
Iva Krešić nam je o knjizi progovorila sljedeće:
„U savjetodavnom radu s djecom predškolske i osnovnoškolske dobi susrela sam se s nedostatkom praktičnog priručnika koji bih mogla koristiti u istraživanju emocionalnog života djeteta, koji se obraća djetetu jezikom koji ono razumije, ali i koji onima koji su najbliži djetetu ili mu se trude približiti pruža „prozor" ili „vrata" u bogatstvo njihovih dubina.
Osjećala sam koliko je važno dublje se posvetiti emocijama djeteta, koje su nekako tu, ali ih mi odrasli nerijetko ili ne primjećujemo ili smatramo da su „manje ozbiljne" od emocija odraslih ljudi. Djeca su me naučila koliko je bogatstvo njihovih emocija, koliko mudrosti imaju u prepoznavanju i pomaganju odraslima u nošenju s vlastitim emocijama. Također su me i naučila tome koliko im je važno da njihove emocije budu stvarno primjećene, doživljene i poštovane.
Ukoliko im dopustimo i budemo podrška u istraživanju vlastitog unutarnjeg života, shvatit ćemo da je njihov emocionalni život itekako živopisan, i koliko je za samo dijete, ali i odraslog koji je u odnosu s djetetom (bilo roditeljskom, savjetodavnom ili prijateljskom) zajedničko istraživanje, prepoznavanje i prihvaćanje emocija ljekovito.
Ovaj priručnik je zamišljen kao nevidljiva struna koja će pomoći povezati dijete sa samim sobom, te odraslog sa samim djetetom.
Hvala svoj djeci koja su me naučila puno toga o emocijama, koja su me naučila kako biti iskren i autentičan i kako se veseliti dopuštenju da se osjećam onako kako se osjećam.
Hvala jednom dječaku Samuelu koji nije govorio, ali je itekako razumio jezik emocija.
Nadam se da će ovaj priručnik pronaći put do srca djece i da će mi njihova iskustva i iskustva odraslih koji su ga s njima koristili pomoći u nekom uspješnijem nastavku priče o emocijama."

Također je zamolila sve i bila bi vam jako zahvalna da svoja iskustva korištenja priručnika podijelite s njom putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svaka povratna informacija i ideja je dobrodošla!  U privitku donosimo u stručnu recenziju nove knjige, a  autoricama čestitamo na vrijednom uradku. 
Knjiga se može nabaviti u svim zagrebačkim knjižarama ili direktno preko izdavača Golden marketing-Tehničke knjige narudžbom na telefon: 01 4810 820
natrag na vrh ▲
Pon, 06. 12. 2021 04:04