60 godina profesionalnog usmjeravanja u Dalmaciji - izložba u 10. TP

U sklopu 10. tjedna psihologije odlučili smo podsjetiti na kontinuitet i društvenu važnost primjene psihologije u savjetovanju u karijeri. Izložbu „60 godina profesionalne orijentacije u Splitu i Dalmaciji“ moglo se razgledati u petak 24.veljače od 12.00 sati na Zavodu za zapošljavanje Split. Bilo je zanimljivih izložaka (starih testova, fotografija, knjiga, filmova, radova...). Psihologica Tanja Bitanga nas je svojim kratkim i jasnim izlaganjem podsjetila na razvoj primijenjene
psihologije od davne 1931. i Stanice za izbor zanimanja u Zagrebu preko 1957. i osnutka Savjetovališta za izbor zanimanja u Splitu do današnjeg cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja. Nakon predavanja o profesionalnom usmjeravanju govorili su i gosti iz drugih službi koji sudjeluju ili su sudjelovali u procesu profesionalnog usmjeravanja.
Izložbu je u prvom danu razgledalo 55 posjetitelja (psihologa, liječnika, savjetnika za zapošljavanje kao i onih koji surađuju u procesu profesionalnog usmjeravanja) uz vođenje psihologa koji su izložbu pripremili. Mladi su sa zanimanjem isprobavali izložbene primjerke starih psihologijskih testova. Okruženi krasnim ljudima, kolegama, suradnicima, psiholozima, mladim i nešto starijim savjetnicima, liječnicima, bivšim radnicima, prošlošću i sadašnjošću, svečano i veselo obilježili smo 60 godina postojanja.

Hrvatsko psihološko društvo zahvaljuje kolegicama i kolegama u Splitu na ovom izvrsnom pa i nostalgičnom prisjećanju na početke primijenjene psihologije u Splitu i Dalmaciji.

U privitku je dokument s fotografijama s izložbe.

natrag na vrh ▲
Pon, 25. 05. 2020 06:44