Psiholozi Društva psihologa SMŽ osnaženi edukacijama i supervizijama iz donacije „Rijeke psihologije“

Organizacijski odbor „Rijeke psihologije“ je ove 2021. godine sredstva prikupljena u sklopu humanitarne akcije odlučilo usmjeriti prema Društvu psihologa Sisačko-moslavačke županije na što ih je potaknula izvanredna situacija potresa. Prikupljena sredstva (23.975,00 kn) su namijenjena za edukacije i supervizije psihologa i psihologinja iz Društva psihologa SMŽ čiji je cilj stjecanje novih kompetencija u području stresa, traume i oporavka i osnaživanje za rad s ljudima iz potresom pogođenih područja.
Organizirane su i uživo provedene sljedeće edukacije: „Pružanje podrške nakon traumatskih događaja“ (prof.dr.sc. Lidija Arambašić), „Popovača - Bolnica bez granica i dnevno bolnička podrška i u COVID-stresu i potresu“ (mr. spec. Jasminka Matić Jogunica sa suradnicom Marijom Majnarić) i „Pristup i podrška traumatiziranom djetetu“ (kliničke psihologinje Ivana Ćosić Pregrad i Sena Puhovski).

Putem platforme Zoom su održane edukacije „Prevencija suicida“ (prof.dr.sc. Nataša Jokić Begić) i „Psihološki faktori koji štite od stresa“ (mr.sc. Andreja Kostelić Martić).

Također je organizirana i supervizija koju kontinuirano provodi Mihael Kozina.

Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije zahvaljuje na primljenoj donaciji te na pomoći koju su u realiziranju iste pružili Ines Jakovčić, predsjednica organizacijskog odbora „Rijeke psihologije“ kao i cijeli njen tim i suradnici.


natrag na vrh ▲
Sub, 01. 10. 2022 07:13