Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije - projekt psihosocijalne podrške mladima: Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja

Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije je osmislilo projekt „Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“ kojeg će provesti sa partnerima: Koordinacijom udruga mladih grada Siska, Gimnazijom Sisak i udrugom „BoliMe – podrška mentalnom zdravlju mladih“, uz financijsku potporu Sisačko-moslavačke županije.

Kako bi mladima pružili psihosocijalnu podršku osmišljen je ciklus edukacija na kojima će kroz interaktivne vježbe, kratka predavanja i rasprave mladi raditi na poboljšanju svojih vještina (komuniciranje i uspostavljanje odnosa, prepoznavanje emocija, samoregulacija, upravljanje stresom, donošenje odluka...) te će se poticati njihova samosvijest i briga za vlastito mentalno zdravlje te traženje pomoći u slučaju teškoća mentalnog zdravlja. Ciklus edukacija će tijekom listopada, studenog i prosinca provoditi psiholozi Božidar Nikša Tarabić i Željka Koprivnjak, koji su i osmislili cijeli projekt.
Kao dio projekta 12.10. će se održati višesatna edukacija „Adolescencija i mentalno zdravlje mladih“. Edukaciju će provesti Mihael Kozina, diplomirani psiholog i gestalt psihoterapeut koji radi kao školski psiholog u zagrebačkoj V. gimnaziji te kao savjetovatelj u Modusu - Centru za djecu, mlade i obitelj Društva za psihološku pomoć i kao stručni suradnik udruge „BoliMe“. Kroz edukaciju će sudionici, stručnjaci koji rade s mladima, iskustveno osvijestiti razvojne zadatke adolescencije, poteškoće na koje adolescenti nailaze i način rada s adolescentima koji se susretnu s poteškoćama mentalnog zdravlja.
Ovim aktivnostima će se ujedno i obilježiti Svjetski dan mentalnog zdravlja, 10. listopada.

Donosimo prigodni plakat s programom:

natrag na vrh ▲
Sri, 06. 07. 2022 07:03