DP Krapinsko-zagorske županije - edukativne i kreativne radionice s ciljem smanjenja nasilja među mladima i prihvaćanja različitosti

U Centru za mlade Krapinsko – zagorske županije u Zaboku, u srijedu je obilježen Međunarodni dan nenasilja, predstavljanjem rezultata projekta “#alarmirajse“, koji je provela Mreža udruga Zagor s partnerima – Društvom psihologa KZŽ i Centrom za socijalnu skrb Zabok.
Opći cilj projekta bio je smanjenje nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba i prihvaćanja različitosti, te podizanje svijesti o prisutnosti nasilja među mladima, kao i o potrebi preventivnog djelovanja kroz provedbu javne kampanje. S tim ciljem provedene su različite aktivnosti, pa su tako održane edukativne i kreativne radionice za mlade o nenasilnom rješavanju sukoba, edukativne radionice za nastavnike i druge stručnjake koji rade u odgojno – obrazovnim ustanovama, kreativne radionice fotografije s teorijskim i praktičnim dijelom, radionice snimanje videa i radio jingla s preventivnim porukama te obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.
Ujedno je otvorena i izložba radova mladih nastalih tijekom kreativnih radionica i promišljanja mladih o nasilju i nenasilju, koja se može razgledati do 16. listopada, svakog radnog dana od 10 do 14 sati. Događanju su nazočili zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.
natrag na vrh ▲
Sri, 06. 07. 2022 06:01