Logo
Ispiši ovu stranicu

Zlatni grb HPD-a za 2019.g. - poziv za predlaganje kandidata

Zlatni grb HPD-a za 2019.g. - poziv za predlaganje kandidata
HRVATSKO PSIHOLOŠKO DRUŠTVO

OBJAVLJUJE

N A T J E Č A J

za 'Psihologijsku nagradu Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva' za 2019. godinu

Hrvatsko psihološko društvo utemeljilo je ovu nagradu u svrhu poticanja razvitka psihologije i Hrvatskog psihološkog društva i odavanje javnog priznanja za osobito vrijedan doprinos razvitku i radu Hrvatskog psihološkog društva.

Psihologijska nagrada Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva prvi put je dodijeljena 11. ožujka 1983. godine u Zagrebu. Psihologijska nagrada Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva sastoji se od nagradne medalje i diplome na kojima se nalazi umjetnički ukomponiran logo Hrvatskog psihološkog društva.

NATJEČAJNI UVJETI

Psihologijska nagrada Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva dodjeljuje se za osobito vrijedan doprinos razvitku i radu Hrvatskog psihološkog društva, ostvaren utemeljenjem ili višegodišnjim uspješnim vođenjem djelatnosti u okviru Hrvatskog psihološkog društva odnosno osobito vrijednom ili višekratnom pomoći i potporom Hrvatskom psihološkom društvu od strane drugih znanstvenih, znanstveno-nastavnih, stručnih i ostalih organizacija, ustanova ili društava.

Nagrada se u načelu podjeljuje pojedincu, članu HPD s petogodišnjim kontinuiranim članstvom, a samo iznimno može se podijeliti i skupini pojedinaca koji su zajedničkim radom dali osobito vrijedan doprinos razvitku i radu Hrvatskog psihološkog društva. Nagrada se iznimno može podijeliti i znanstvenim, znanstveno-nastavnim, stručnim i drugim organizacijama, ustanovama i društvima.

U jednogodišnjem razdoblju u načelu se može podijeliti jedna Psihologijska nagrada Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva, a samo iznimno mogu se podijeliti najviše dvije takve nagrade.

Nagrada se neće podijeliti ako u određenom razdoblju nije bilo ostvarenja vrijednog za podjeljivanje nagrade.

PODNOŠENJE PRIJEDLOGA

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnijeti svi članovi Hrvatskog psihološkog društva, pojedinačno ili skupno, kao i županijska psihološka društva i stručne sekcije HPD-a, kao i znanstvene i znanstveno-nastavne organizacije i institucije.

Prijedloge s iscrpnim obrazloženjem podnose se Izvršnom odboru Hrvatskog psihološkog društva elektronskom poštom ili pismeno na adrese:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ili Hrvatsko psihološko društvo
Švarcova 20, 10000 Zagreb
do zaključno 30. rujna, 2019. godine.
Stavovi izneseni u člancima, tekstovima i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav portala PSIHOLOGIJA.HR