Logo
Ispiši ovu stranicu

XX. Dani psihologiju u Zadru - objavljen program skupa

XX. Dani psihologiju u Zadru - objavljen program skupa
Poštovane kolegice i kolege,
pozdravljamo Vas u ime Organizacijsko-programskog odbora jubilarnih XX. Dana psihologije u Zadru, koji će se održati, u već gotovo tradicionalnom terminu, u svibnju (19.-21. svibnja 2016.) na Sveučilištu u Zadru.

Međunarodni znanstveno-stručni skup Dani psihologije u Zadru već se 37 godina održava u organizaciji Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru. U početku zamišljen kao regionalni skup, on je ubrzo prerastao te okvire i danas možemo kazati kako predstavlja renomirani međunarodni skup. Njegovu kvalitetu su prepoznali i brojni sudionici čiji je velik odaziv članovima Odjela ujedno poticaj za daljnje usavršavanje u organizaciji i realizaciji ovog skupa, a prepoznajući važnost i tradiciju ovog skupa, od ove godine, u organizaciji skupa sudjeluje i Hrvatsko psihološko društvo.
Stoga sa sigurnošću možemo reći da je to danas jedan od najrenomiranijih međunarodnih znanstveno-stručnih skupova u našoj regiji, a možda i šire.

Zadovoljstvo nam je najaviti Vam četvoro uglednih pozvanih predavača koji će se predstaviti s intrigantnim i zanimljivim izlaganjima:

Prof. dr. sc. Filip deFruyt (University of Ghent, Belgija)
„Multiple lights on the dark side of personality“

Prof. dr. sc. Malcolm MacLachlan (Trinity College, Dublin, Irska) & Prof. dr. sc. Eilish McAuliffe (University College Dublin, Irska)
„Global Health Systems: Psychological perspectives and Possibilities“

Prof. dr. sc. Vesna Vlahović Štetić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu)
„Psihologija i matematika - brak iz ljubavi ili interesa?“

Program skupa predviđa tematske simpozije, okrugle stolove, te izlaganja znanstvenih i stručnih radova iz raznih područja psihologije, kao što su: percepcija, kognicija, eksperimentalna psihologija, metodologija, razvojna psihologija, edukacijska psihologija, socijalna psihologija, emocije, motivacija, ličnost, psihofiziologija stresa, psihofiziologija rada, organizacijska psihologija, klinička psihologija, zdravstvena psihologija, itd. Uz ova tradicionalna područja psihologije svakako se nadamo da će na XX. Danima psihologije biti zastupljene i teme koje će povezivati brojne druge praktične i teoretske pristupe u psihologiji.

Kao jednu od novosti najavljujemo mogućnost da će odabrani radovi, nakon znanstvene recenzije, biti objavljeni u punom obimu u Zborniku radova Dana psihologije, a za koji se nadamo da će postati tradicionalno izdanje Odjela za psihologiju i Dana psihologije u Zadru.

I na samom koncu, nadamo se da će se nastaviti i duga tradicija druženja psihologa i na ovogodišnjim Danima psihologije.

Poštovane kolegice i kolege, vidimo se na XX. Danima psihologije u Zadru.

U privitku donosimo Program skupa:


Stavovi izneseni u člancima, tekstovima i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav portala PSIHOLOGIJA.HR