Utemeljen Hrvatski sindikat psihologa u zdravstvu - izabrana 1. predsjednica - mr.spec. Sanja Mršić Jurina

U petak, 20. prosinca 2013. godine u prostorijama Hrvatske psihološke komore održana je Osnivačka skupština Hrvatskog sindikata psihologa u zdravstvu. Radno predsjedništvo Skupštine su činili Andreja Bogdan kao predsjednica, te Josip Lopižić i Marina Kereša kao članovi. Zapisnik je vodila Iva Žegura.
Na Skupštini je, uz manje izmjene, usvojen prijedlog Statuta Sindikata.
Za predsjednicu Sindikata izabrana je Sanja Mršić Jurina, za njezinu zamjenicu Dina Čarija, za predsjednicu Skupštine Andreja Bogdan, te Leonida Akrap za zamjenicu predsjednice Skupštine. U Nadzorni odbor Sindikata su ušli Ana Čović, Nenad Jakšić i Marina Kereša, a u Sud časti Kornelija Oelsner, Ivan Sušanj i Daria Vuger Kovačić.
Na Skupštini se glasovalo i o prijedlozima članarine koja će se početi prikupljati nakon registriranja Sindikata, te je između više prijedloga, jednoglasno usvojen prijedlog o iznosu članarine od 25.00 kn mjesečno.
Po utemeljenju je pokrenut postupak registriranja Sindikata pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava nakon čega će Sindikat početi s formalnim sindikalnim djelovanjem.
Ovom prigodom ponovo pozivamo kolege i kolegice iz sustava zdravstva da se učlane u Sindikat, te time aktivno doprinesu zajedničkom cilju ostvarivanja boljeg socijalnog i materijalnog statusa psihologa. Informirajte se, postavite upit ili zatražite pristupnicu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  .

natrag na vrh ▲
Ned, 24. 09. 2023 06:09