Upoznajte novu online platformu - Kako si?

”kako si?” je online platforma s korisnim i provjerenim psihoedukativnim sadržajima i savjetima za nošenje sa životom u vrijeme korona virusa, kreirana od strane studenata psihologije s FFZG-a i polaznika kolegija Psihički poremećaji – etiologija i dijagnostika, pod vodstvom prof.dr.sc. Nataše Jokić-Begić. Zbog općeg obustavljanja nastave, kolegij smo preselili online i okrenuli – vama.
Trebao je ovo biti jedan zanimljiv izborni kolegij iz kliničke psihologije usmjeren ka razumijevanju nastanka i održavanja psihičkih smetnji. Trebali smo posjetiti različite ustanove u kojima se pruža psihološka pomoć. Putovati po Hrvatskoj. Od Istre, preko Zagorja do Slavonije, a najviše po Zagrebu. Ali koronavirus nas je prestigao. Obišao je sve te regije, zatvorio je vrata ustanova. A onda nas je još i potres uzdrmao i, na žalost, oštetio neke ustanove koje smo trebali posjetiti.
Odlučili smo odgovoriti jedinim što možemo u ovom trenutku – svojim entuzijazmom, optimizmom, znanjem i vještinama koje smo stekli u dosadašnjem studiranju psihologije.
Ovo je mjesto na kojem možeš pročitati korisne savjete za očuvanje psihičkog zdravlja, a možeš dobiti i psihološku pomoć. Na ovom se mjestu nudi:

Psihoedukacija – jer znamo da uz malo zrno znanja iz psihologije možeš pomoći sebi i bližnjima.

Optimizam – jer je poticajan za imunološki sustav.

“Uho za slušanje” (suvremena inačica “ramena za plakanje”☺) – jer nekada zaista zna biti teško.

Informacije o svemu i svačemu – jer dani u izolaciji znaju biti dugi i dosadni.

Dobro društvo – jer je socijalna podrška najbolja zaštita psihičkog zdravlja.

Kako znamo kako nastaju psihičke smetnje, znamo i kako ih prevenirati. Zanima nas kako si?

✉︎ Piši nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . O sebi, o tome što ti treba, što bi htio čuti, čitati. O lijepom i ružnom. Tu smo.

Opširnje - Kako si?
natrag na vrh ▲
Pon, 25. 01. 2021 16:09