Učlanite se u Hrvatsko psihološko društvo! Obnovite članarinu za 2017!

Poštovane kolegice i kolege, pozivamo vas, učlanite se u Hrvatsko psihološko društvo (HPD) najstariju strukovnu udrugu psihologa u Hrvatskoj, a ukoliko ste vež član, obnovite vaše članske obveze za 2017.g.

Članstvo u Hrvatskom psihološkom društvu (HPD) određeno je Statutom HPD-a.
Osoba zainteresirana za prijem u članstvo HPD-a podnosi pisani zahtjev (pristupnicu) Izvršnom odboru HPD-a, te plaća propisanu godišnju članarinu.
Članom HPD-a postaje se danom donošenja odluke Izvršnog odbora o prijemu u članstvo.
Članstvo u HPD-u može biti: redovito, pridruženo, studentsko, umirovljeničko i počasno.
• Redovitim članom HPD-a može postati osoba sa završenim diplomskim studijem psihologije.
• Pridruženim članom HPD-a može postati osoba visoke stručne spreme druge struke.
• Studentskim članom HPD-a može postati student na preddiplomskom i diplomskom studiju psihologije.
• Umirovljeničkim članom HPD-a može postati osoba sa završenim diplomskim studijem psihologije i statusom umirovljenika.
• Počasnim članom HPD-a može postati fizička osoba koja je svojim djelovanjem posebno pridonijela razvitku psihologije u Hrvatskoj i radu HPD-a. Odluku u prijemu u počasno članstvo donosi Skupština na prijedlog Izvršnog odbora HPD-a, a počasni članovi ne plaćaju članarinu.
Članarina se plaća za svaku pojedinu kalendarsku godinu i vrijedi do 31. ožujka iduće godine.
Želite li se učlaniti u HPD popunite Pristupnicu u prilogu i zajedno sa skeniranom diplomom pošaljite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nakon što Izvršni odbor donese odluku o prijemu u članstvo, dostavit ćemo članski matični broj, te možete uplatiti članarinu.
Članstvo u HPD-u obnavlja se svake godine plaćanjem godišnje članarine koja iznosi:
• za redovite i pridružene članove: 250,00 kn
• za umirovljenike, studente psihologije, nezaposlene psihologe i psihologe – vježbenike: 80,00 kn
Napomena: potrebno je dostaviti dokaz o statusu nezaposlenog psihologa (potvrda zavoda za zapošljavanje) i psihologa – vježbenika (presliku ugovora o obavljanju vježbeničkog staža).
Podaci za uplatu članarine:
• svrha doznake: godišnja članarina za (navedite godinu za koju želite platiti članarinu)
• primatelj:
Hrvatsko psihološko društvo
Švarcova 20
10000 Zagreb
OIB: 24373843542
• iznos: upisati iznos članarine
• IBAN: HR9323600001101549126
SWIFT: ZABAHR2X
• poziv na broj odobrenja: upisati članski matični broj

4 komentari

 • HPD-info

  Poštovani kolega Bakich,

  Članarina za inozemne članove iznosi 50€ (eura).
  Inače, Hrvatsko psihološko društvo uređuje svoje mrežne stranice i objavljuje informacije neovisno o Društvu psihologa Bosne i Hercegovine. Pa je tako i pristupnica drukčija.

  s poštovanjem

  HPD-info

  Prijavi
  Poslao/la HPD-info Nedjelja, 05 Ožujak 2017 13:13 Link komentara
 • Ivan S. Bakich

  Postovani college i kolegice, samo mala opaska i prmjedba: ne vidim iznos clarine za inozemne psihologe/psihologinje?

  Drugo, slucajno sam pogledao stranicu Bosanskog Psiholoskog Drustva i primjetio da je mnogo obsirnija; posebice molba za clnastvo koja sadrzi mnogo vise obavijesti nego nase HPD. Kako to? Molim vas da me objasnite.

  Koje dokumente trebate da bi se uclanio?

  Pristupnica mi izgleda jako jednostavna u usporedbi s drugim strucnim udrugama.

  Unaprijed sew ispricavam ako sam izustio neke nelagodne rijeci.

  S postovanjem

  Ivan S. Bakich

  BA MA MEd MPsych
  Klinicki psiholog
  Sydney, Australia

  Prijavi
  Poslao/la Ivan S. Bakich Srijeda, 01 Ožujak 2017 03:15 Link komentara
 • Josip Lopižić

  Poštovani Profesore,

  Zahvaljujemo za Vaš upit, evo odgovora i pojašnjenja:

  Potreba popunjavanja i dostave nove "pristupnice/članskog osobnog lista" potrebno je za uredno vođenje i bilježenje članstva Hrvatskog psihološkog društva, a služi za usklađivanju s novim Zakonom o udrugama. Potvrđena je i na sjednici Upravnog odbora HPD-a.
  Naime, prema promjenama koje su proizašle novim Zakonom o udrugama za svakog člana HPD-a trebamo obavezno unijeti i OIB. Zbog toga smo kreirali novu "pristupnicu" te je dostavljamo svim našim kolegicama i kolegama koji žele biti članovi HPD-a.
  Dakle, ne radi se o ponovnom učlanjivanju koje zahtijeva sasvim drukčiji uredovni postupak. Radi se samo o dopuni podataka, a istovremeno i o ažuriranju podataka budući da uvijek vremenom dolazi do nekih promjena, bilo o mjestu zaposlenja, prezimenu i sl. Neki podaci su stabilni i ne mijenjaju se tijekom protoka vremena u članstvu.
  Najmanje se radi o "tjeranju", nikada nikog ne "tjeramo" u članstvo budući da je ono dragovoljno.
  Postupak će neki ljudi doživjeti kao birokratski, a neki neće, durgi način dobivanja podataka koji su nam potrebni ne poznajemo. Inače, zadovoljni smo odzivom kolegica i kolega na naše traženje za dostavu novih pristupnica, jako puno ih je poslalo.
  Ovaj dio "nepsihološki" ne razumijem, ne znam što bi to trebalo značiti pa ne mogu niti komentirati. Inače mi je žao da ste ovaj jednostavni postupak i poziv za dostavu novih "pristupnica" doživjeli kao "loš tretman" članova.

  Hrvatsko psihološko društvo drži do svoje tradicije i svih postignuća, kako na hrvatskoj tako i međunarodnoj razini. Ukoliko držite da postoje još neki (učinkovitiji) načini da se stanje poboljša, predložite, pošaljite nam sve primjedbe i nove ideje. Bit ćemo Vam zahvalni.

  s poštovanjem

  Josip Lopižić, predsjednik HPD-a

  Prijavi
  Poslao/la Josip Lopižić Utorak, 07 Veljača 2017 11:06 Link komentara
 • Dean Ajduković

  Pozivu za učlanjenje u HPD kako je gore napisan nedostaje ključna informacija: zbog čega se mnogi od nas koji su članovi Društva od njegovog osnivanja trebamo PONOVO učlaniti?

  Obavijest da je to potrebno učiniti "zbog promjena u administiranju članstva zbog promjena u Statutu" je krajnje birokratska i nepsihološka. Mislim da članovi zaslužuju biti bolje informirani i tretirani.

  Niti jedna organizacija koja drži do svoje tradicije i postinuća ne tjera dosadašnje članove da se ponovo učlanjuju već upravlja administrativnim promjenama na bolji način. Ima učinkovitih načina kako ažurno voditi popis članova, što je zakonska obaveza za nevladine organizacije.

  Prijavi
  Poslao/la Dean Ajduković Subota, 04 Veljača 2017 21:45 Link komentara
Komentiraj...
natrag na vrh ▲
Ned, 26. 03. 2017 11:08