Simptomi depresije u dječjoj dobi - predavanje u Velikoj Gorici

Psihički poremećaji kod djece značajno utječu na njihovo učenje, ponašanje i regulaciju osjećaja. Prvi simptomi se obično javljaju u ranom djetinjstvu i iako se dijagnoza postavlja za vrijeme školovanja, velik broj djece se ne prepoznaje. Jedan od poremećaja je i depresija koja se javlja kod oko 2% djece. Simptomi depresije su raznoliki, a depresivna djeca mogu imati velikih problema u školi, teškoće u odnosu s vršnjacima, u odnosu s obitelji i brojne druge. Stoga je veoma važno njezino rano prepoznavanje i liječenje .

U predavanju „Simptomi depresije u dječjoj dobi" bit će riječi o tome kako se mogu prepoznati depresivni simptomi kod djece predškolske i školske dobi te kako oni utječu na njihovo svakodnevno funkcioniranje.
Predavanje će održati prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu u ponedjeljak 14. prosinca 2015. g. u 13.00 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj, Kurilovečka 48.

Molimo zainteresirane da se prijave na telefon 6231 734, na fax 6231-735 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Veselimo se Vašem dolasku.

Ravnateljica:

Sanda Puljiz Vidović
natrag na vrh ▲
Pon, 13. 07. 2020 12:43