Psihošpancir 2019 - ovdje je raspored španciranja!

Psihošpancir je konferencija koju četvrtu godinu za redom organizira Društvo psihologa Varaždin uz suorganizaciju Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Sveučilišta Sjever SC Varaždin. Na konferenciju pozivamo psihologe, psihijatre i ostale stručnjake koji se bave mentalnim zdravljem da širokoj stručnoj javnosti i svim zainteresiranim građanima održe predavanja i radionice koje će koristiti povećanju osobne ili profesionalne kompetentnosti naših građana. Prošle godine na Psihošpanciru je bilo 140 predavača šetača , a na predavanjima i radionicama sudjelovalo je više od 1300 građana. Sudjelovanje na konferenciji potpuno je besplatno za sve sudionike.
Ovogodišnji Psihošpancir započet ćemo tribinom Medijska pismenost na kojoj će svojim izlaganjima sudjelovati politolog dr.sc.Nikola Baketa,etnolog dr.sc. Sandi Blagonić, novinarke Aleksandra Ličanin i Marija Barić i Živko Mišević, spec.psihijatar . Tribina je namijenjena novinarima, studentima novinarstva i ostaloj zaintesiranoj publici. Uvodna predavanja održat će prof.dr.sc. Zoran Zoričić, prof.dr.sc.Dubravka Miljković i prof.dr.sc.Ante Bagarić, a nakon njih slijedi čitav niz zanimljivih predavanja i radionica, predstavljanja knjiga... Zadovoljni smo sudjelovanjem sve većeg broja struka na Psihošpanciru, te ove godine imamo odličnu suradnju s Hrvatskom komorom primalja i Hrvatskom komorom edukacijskih rehabilitatora koje sudjeluju u programu s većim brojem predavanja.
Na Psihošpanciru se već tradicionalno održavaju tematski simpoziji: simpozij Psihologija sporta i rekreacije, simpozij Psihologija za poduzetnike, simpozij Sestrinstva te poseban okrugli stol namijenjen učenicima srednjih škola na kojem će se predstaviti studiji psihologije i studij Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta.
Zahvaljujući psiholozima, psihijatrima i liječnicima drugih specijalnosti , medicinskim sestrama/tehničarima i primaljama, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, socijalnim pedagozima, novinarima, pravnicima, dramskim pedagozima i stručnjacima drugih struka , ove godine održat će se više od 100 sati različitih sadržaja u tri dana održavanja Psihošpancira.
Psihošpancir je bodovan od svih strukovnih komora, pa tako i od Hrvatske psihološke komore.
Najbolji način da započnete Tjedan psihologije je da dođete u Čakovec i Varaždin na jedinstveni festival psihologije.
Dođite na Psihošpancir!

Očekujemo Vas s veseljem

Andreja Bogdan
predsjednica Društva psihologa Varaždin

Recenziju ovogodišnjeg programa Psihošpancira napisao je prof.dr.sc. Eduard Klain:

Kao da su psihošpancirci prošetali cijelim svijetom i obuhvatili sve ljudske djelatnosti. Uspio sam nabrojiti 14 velikih područja važnih za čovjeka od novinarstva,preko smijeha do pametnih telefona i društvenih mreža. Od obiteljskih problema do terorizma,od prometa do industrije. Ima i nešto psihoterapije najviše KBT uz gestalt i integrativnu. Osim predavanja ima i radionica, prezentiranja knjiga i istraživanja.
Nema na svijetu ovako sveobuhvatnog skupa.
Vlada racionalno što je karakteristično za naše psihologe.
Od srca želim uspjeh skupu.
prof.dr.sc.Eduard Klain
psihijatar,trening psihoanalitičar, edukator iz grupne analize

natrag na vrh ▲
Čet, 01. 10. 2020 10:10