Predsjednik Milanović razgovarao s vodstvom Hrvatskog psihološkog društva o posljedicama koje na ljude ostavljaju potresi i pandemija

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s predstavnicima Hrvatskog psihološkog društva. U izaslanstvu Hrvatskog psihološkog društva bio je predsjednik društva Josip Lopižić te dopredsjednice Ljiljana Mikuš i Nelija Rudolfi.

Na sastanku se razgovaralo o posljedicama koje na ljude i njihovo mentalno zdravlje ostavljaju potresi koji su pogodili Hrvatsku, kao i pandemija izazvana virusom COVID-19. Prema riječima predstavnika Hrvatskog psihološkog društva, kronični stres uzrokovan pandemijom posebno je izražen problem i zbog toga je potrebno, kako su kazali, još više brige posvetiti mentalnom zdravlju.

Hrvatsko psihološko društvo posebno je angažirano oko pružanja psihološke pomoći stanovništvu na potresom stradalom području Sisačko-moslavačke županije, o čemu su njegovi predstavnici također informirali predsjednika Milanovića. Jedna od tema o kojoj se razgovaralo bila je i potreba donošenja strategije ili plana mentalnog zdravlja čije je priprema u nadležnim institucijama stala još 2016. godine.

Predstavnici Hrvatskog psihološkog društva informirali su predsjednika Milanovića i o aktivnostima koje se provode tijekom 14. Tjedna psihologije u Hrvatskoj (od 15. do 21. veljače), a koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike. Hrvatsko psihološko društvo najstarija je strukovna organizacija hrvatskih psihologa koja djeluje od 1953. godine.
natrag na vrh ▲
Sub, 18. 09. 2021 07:35