Pragma - poziv na skup o prevenciji radikalizacije i obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve terorizma

Poštovani,
pozivamo vas na stručni skup na kojem ćemo predstaviti jedno od područja djelovanja Mreže za podizanje svjesnosti o radikalizaciji (RAN - Radicalisation Awareness Network) - komunikacije i narative u prevenciji radikalizacije. Skup će se održati u četvrtak 23. ožujka 2017. godine s početkom u 13 sati, u Kući Europe (Zagreb, Augusta Cesarca 4).
Udruga Pragma će događajem obilježiti i Europski dan sjećanja na žrtve terorizma - prisjećajući se žrtava terorističkih djela iz Madrida 2004., Londona 2005., te Pariza 2014. i 2015. godine, te sjećajući se svih žrtava terorističkih napada i ekstremnog nasilnog djelovanja u Europi. Ove godine ćemo se obraćati stručnjacima i dužnosnicima kako bi se kreirali učinkoviti komunikacijski alati za sprječavanje radikalnog nasilnog djelovanja.
Naši uvodničari i panelisti će iznijeti nekoliko prijedloga kako se – online i offline – suočiti s ekstremističkim idejama te kako možemo doprinijeti odgovarajući na ključne izazove.
Skup će uvodno pozdraviti gđa Mirella Rašić, voditeljica Odjela za političko izvještavanje i analize Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, a pozvani su i visoki državni dužnosnici.
Uvodničari: Rad sa adolescentima i kriza identiteta, Jelena Adamlje, mag. soc. ped., Pragma; (Učinkoviti) Komunikacijski alati u sprječavanju / prevenciji radikalizacije, izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu; Poruke iz Mreže za podizanje svjesnosti o radikalizaciji, Sergej Erdelja, dipl. soc. radnik, suvoditelj RAN skupine za socijalnu skrb i zdravstvo.
Ovaj događaj je prilika za podizanje svijesti o problemima povezanim s ekstremnim nasiljem i terorizmom u Europi te potiče raspravu između glavnih dionika o važnosti prevencije u Hrvatskoj.
Prijave su moguće do petka 17. 3. 2017. godine do 16 sati putem obrasca https://goo.gl/forms/LJjxmqqkOvAmZ6sP2 .
S poštovanjem,
Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik Predsjednik
098 175 9390
Kontakti: Katarina Jelić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , 095 7789 950; Jelena Adamlje, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , 095 7759 955.
Više informacija o Pragmi: www.udruga-pragma.hr  i www.facebook.com/udrugapragma
natrag na vrh ▲
Pon, 18. 06. 2018 03:55