Potres i kako si pomoći? - infografike za mlade sa stranica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

Pripremili smo infografike o tome kako se suočiti s traumatskim iskustvom potresa. Molimo vas da podijelite na svojim društvenim mrežama kako bi doprle do što većeg broja roditelja, mladih i drugih osoba koje je jutros u Zagrebu probudio potres i dodatno opteretio svakodnevicu koju već provodimo u posebnim okolnostima socijalne izolacije i ograničenja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.

Kako si možemo pomoći? Brigom za osnovne potrebe (tako da jedemo, pijemo, da samo na toplom), kada imamo potrebu – dijeljenjem emocija s bližnjima, pružanjem podrške jedni drugima, vraćanjem uobičajenim aktivnostima, onom što nas inače opušta, pravovremenim informiranjem i praćenjem uputa institucija

Što može odmoći? Pregledavanje i širenje lanih i/ili senzacionalističkih informacija iz neprovjerenih izvora, validiranje “normalnosti” svojih i tuđih emocija i reakcija na “nenormalne” uvjete i okolnosti, zagovaranje već raširenih ideja o tome da smo kažnjeni, da nas čeka i nešto gore – nitko nije kriv i moramo se usmjeriti na podršku umjesto na okrivljavanje.

INFOGRAFIKA ZA MLADE
natrag na vrh ▲
Sri, 27. 01. 2021 10:32