Postoji li epidemija psihičkih poremećaja kod djece i adolescenata tijekom panedmije COVID infekcije - obavijest o simpoziju

Poštovana/ poštovani!

-Čast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas na online simpozij o aktualnim pitanjima dječje i adolescentne psihijatrije i psihoterapije- Maja Beck- Dvoržak: POSTOJI LI EPIDEMIJA PSIHIČKIH POREMEĆAJA KOD DJECE I ADOLESCENATA TIJEKOM PANDEMIJE COVID INFEKCIJE?, koji će se održati u četvrtak 16. prosinca 2021. od 13,00 do 18,15 sati, putem virtualane zoom aplikacije. U prilogu je program za ovu intrigantnu temu, a ove godine su okupljeni i eminentni regionalni predstavnici dječje psihijatrije iz cijele Hrvatske, kao i inače svake godine.
-Uz ovaj simpozij će na početku biti predstavljen sveučilišni udžbenik “Dječja i adolescentna psihijatrija“, glavnog urednika Ivana Begovca i suradnika, u obliku pdf-a, koji je izišao u travnju ove godine, u obliku otvorenog pristupa (open access), te ga možete slobodno preuzeti! Udžbenik ima 1123 stranica. Koliko je meni poznato, to je prvi sveučilišni udžbenik na Medicinskom fakultetu, koji je prezentiran isključivo u elektronskom obliku. Dostupno je na linku: https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:105:694914  Slobodno možete dalje dijeliti ovu web adresu svima zainteresiranima, npr. studentima, različitim stručnjacima, itd., jer je udžbenik besplatan uz otvoren pristup. Preporuka je da dijelite dalje ovu web adresu, a ne specifičan pdf, jer to pomaže vidljivosti udžbenika u digitalnom repozitoriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Inače, od travnja ove godine do danas ovaj udžbenik je imao više od 5400 pregleda i više od 2500 preuzimanja (uključujući Hrvatsku, kao i cijeli svijet; naime negdje oko 20 posto preuzimanja izvršeno je izvan Hrvatske), što ga ove godine svrstava na drugo mjesto od top 10 pregleda svih radova u digitalnom repozitoriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Radovat će me Vaši komentari i kritike u vezi cijele knjige.
-I na kraju, unaprijed isprika onim kolegicama i kolegama, ako dobiju ovaj mail više puta. Molimo Vas da nam onda pošaljete povratni mail o istome, ili ako želite biti izbrisani s mailing liste. Unaprijed se ispričavamo na mogućoj neugodnosti.
S poštovanjem,
Prof. dr. sc. Ivan Begovac, organizator simpozija
natrag na vrh ▲
Pet, 21. 01. 2022 13:15