Obavijest Izvršnog odbora HPD-a - 17.03.20.

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

Obraćamo vam se vezano za aktualnu situaciju u našoj zemlji, prouzročenu epidemijom korona virusa, te pozvamo da svoje stručne i ljudska potencijale stavite na raspolaganje zajednici, medijima te potrebitim osobama i korisnicima naših usluga.
Molimo vas da obratite pozornost na obavijesti na našoj web stranici www.psihologija.hr te posebno tekst prenesen s portala Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (autorica kolegica Ljiljana Muslić) - http://www.psihologija.hr/vijesti/clanak/psiholoski-aspekti-pojave-koronavirusa.html  kao i tekst/stajalište kojeg smo dobili od naše europske krovne udruge EFPA_e vezan isto tako na aktualnu situaciju - http://www.psihologija.hr/vijesti/clanak/coronavirus-covid-19-i-uloga-psihologa-stajaliste-efpa-e.html
Pozivamo vas da navedene materijale proučite te proslijedite članicama/ovima vaših županijskih društava psihologa članovima stručnih sekcija kojima ste na čelu. Također molimo da site materijale dijelite na društvenim mrežama te vašim mrežnim stranicama.
Također molimo da se odazovete pozivima medija i odgovorite na sve upite glede ponašanja ljudi, pojave straha, panike u aktualnoj situaciji, a da se pri tome oslanjate na gore navedene članke.
Preporučujemo da u ovom razdoblju izbjegavate pozivanje na okupljanja, stručne sastanke i/ili edukacije u živo te da se usmjerite na e-komunikaciju.
Hrvatsko psihološko društvo u suradnji s Hrvatskom psihološkom komorom razmatra različite oblike djelovanja naše struke u zajednici o čemu ćemo vas redovito obavještavati.
Za sve upite kao i za vaše prijedloge djelovanja javite nam se na 091 2312 733 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Molimo da nas obavještavate i o aktivnostima koje ste poduzeli u vašoj radnoj i životnoj sredini.

S poštovanjem
Josip Lopižić
Izvršni odbor Hrvatskog psihološkog društva
natrag na vrh ▲
Uto, 26. 09. 2023 00:38