Nova knjiga iz psihologije ovisnosti autora Siniše Brlasa

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije objavio je knjigu pod nazivom „Psihologija ovisnosti u interdisciplinarnom kontekstu borbe protiv ovisnosti“. Autor knjige je kolega Siniša Brlas koji radi kao psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
Knjiga je svojevrsna kompilacija ranije objavljenih publikacija kolege Brlasa, upotpunjena novim spoznajama o važnosti interdisciplinarnog pristupa u borbi protiv ovisnosti. Ovom se knjigom naglašava važnost primjene spoznaja psihologije u svakodnevnom radu u prevenciji ovisnosti i tretmanu ovisnika. Psihologija ovisnosti afirmira se kao relativno novo područje primijenjene psihologije, a psihologija se sve snažnije pozicionira kao jedna od najvažnijih pomagačkih struka u području borbe protiv ovisnosti. Također, knjiga pokazuje kako je sasvim opravdana uloga psihologa u stručnim timovima županijskih zavoda za javno zdravstvo, a Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije svojim novim izdavačkim angažmanom pokazuje kako se i u manjim sredinama mogu ostvariti značajna izdavačka dostignuća te stvoriti primjeri dobre prakse iskoristivi i drugdje.
Knjigu je u elektronskom obliku moguće preuzeti na http://www.zzjzvpz.hr/hr/sadrzaj/knjiznica/knjige/psihologija_ovisnosti_2018.pdf 
natrag na vrh ▲
Uto, 26. 03. 2019 11:18