Najava i poziv na tribinu o slobodnom vremenu mladih u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u programu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige posvećenog mladima

Kolega Siniša Brlas, psiholog koji radi u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održat će u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica javnu tribinu pod nazivom „Slobodno vrijeme mladih“. Tribina će biti dijelom programa Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica povodom Mjeseca hrvatske knjige, a u programu je u petak 28. listopada 2022. godine u 18 sati.
Ova je tribina doprinos javnozdravstvenom djelovanju usmjerenom prevenciji i suzbijanju rizičnih ponašanja, a istovremeno i afirmaciji zdravlja, osobito djece i mladih. Prethodnih godina na ovakav su način obrađene mnoge važne teme za mlade; od štetnosti djelovanja droga, pušenja duhanskih proizvoda, pijenja alkohola, ispitne tjeskobe, pa do važnosti organiziranja slobodnog vremena. Kolega Brlas konceptom se slobodnog vremena bavi dulje od 20 godina, i to u kontekstu zaštitnih i rizičnih činitelja za rast i razvoj mladih, istraživao je ovaj fenomen i objavljivao o tome stručne radove u ovome području koje je pomalo društveno i znanstveno zapušteno.
Ovogodišnja tema o slobodnom vremenu mladih odabrana je stoga što je glavna tema Mjeseca hrvatske knjige posvećena mladima jer je i 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih.
natrag na vrh ▲
Ned, 24. 09. 2023 05:10