Nada Kegalj – dobitnica „Nagrade Ivan Filipović“ za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti

„Nagradu Ivan Filipović“ dodjeljuje Hrvatski sabor za značajna ostvarenja odgojno-obrazovnim djelatnicima predškolskoj, školskoj i visokoškolskoj djelatnosti. Ta je nagrada ujedno i najviše priznanje u odgoju i obrazovanju Republike Hrvatske.
Među nagrađenima je naša kolegica Nada Kegalj, školska psihologinja iz OŠ Podmurvice iz Rijeke.
Njezini glavni interesi rada u školi su darovita djeca, razvoj strategija učenja i poučavanja i svi oblici komunikacija. Debatni je voditelj i sudac. Mentor je psiholozima pripravnicima na stručnim ispitima Agencije za odgoj i obrazovanje. Voditeljica je Tima za psihološke krizne intervencije Republike Hrvatske te sudjeluje na intervencijama u Primorsko-goranskoj i Ličko-senjskoj županiji. Nekoliko puta je bila predsjednica i članica organizacijskih odbora Godišnjih konferencija hrvatskih psihologa, zatim Festivala psihologije i medija - platforme za suradnju psihologa i novinara. Aktivno sudjeluje u događanjima kojima popularizira psihologiju kao što su Rijeka psihologije u Tjednu psihologije, Tjednu mozga, Festivalu znanosti, Tjednu darovitih učenika. Mentorica je pripravnicima psiholozima na stručnim ispitima Agencije za odgoj i obrazovanje.
Svojim radom, predavanjima i radionicama te izjavama u medijima permanentno radi na podizanju statusa psihologa i prosvjetnih djelatnika.

Posebno nam je drago da je naša kolegica dobila ovu vrijednu Nagradu koja nosi ime oca učitelja u Hrvatskoj, Ivana Filipovića. Njegova misao je: Da se deset puta rodim, deset puta bio bih učiteljem ,kojom potiče, ulijeva nadu i hrabri sve učitelje.

https://mzo.gov.hr/vijesti/dobitnici-nagrade-ivan-filipovic-za-znacajna-ostvarenja-u-odgojno-obrazovnoj-djelatnosti-za-2019-godinu/4094

Hrvatsko psihološko društvo čestita uvaženoj kolegici na prestižnoj nagradi.

natrag na vrh ▲
Sri, 27. 01. 2021 10:14