Mapiranje mentalnog zdravlja u gradu Zagrebu - poziv na javnu interaktivnu radionicu s građanima - 2.12.19.

Poštovani,

Zaklada SOLIDARNA u suradnji s udrugama Ludruga i Životna linija organizira interaktivnu radionicu s građanima i stručnjacima na kojoj ćemo zajedno mapirati stanje mentalnog zdravlja naše zajednice. Radionica će se održati u sklopu govornog programa Human Rights Film Festivala Zagreb u ponedjeljak 2. prosinca od 15h do 17h u prostorijama Kulturnog informativnog centra (KIC) u Preradovićevoj 5, Zagreb.
Glavni izazov na kojeg ćemo zajedno pokušati odgovoriti je kako razgraditi stigmu koju sa sobom nose psihičke bolesti, a time i tabu vezan uz traženje pomoći. Drugi izazov na koji želimo odgovoriti je kako pomoć i podršku u zaštiti mentalnog zdravlja učiniti pristupačnom i primjerenom svima koji je trebaju. Koristeći različite interaktivne tehnike zajedno ćemo mapirati ekonomske, socijalne i političke rizike po mentalno zdravlje u našoj zajednici i društvu u cjelini, odnosno poteškoće i potrebe s kojima se suočavamo kao pojedinci, obitelji, prijatelji, suradnici i susjedi. Najviše ćemo se baviti mapiranjem izvora podrške i stručne pomoći o kojima šira javnost nažalost malo zna, upravo zbog već spomenute stigme i tabua koji prate ovu problematiku.
Radionica je otvorena za sve zainteresirane građane, a na nju su ciljano pozvane osobe koje se suočavaju sa psihosocijalnim izazovima te različite udruge, ustanove, iskustvene stručnjakinje i stručnjaci u pomagačkim zanimanjima koje se primarno ili sekundarno bave zaštitom i promocijom mentalnog zdravlja u gradu Zagrebu. Nadamo se da će nam svima pomoći u boljem povezivanju i zajedničkom promišljanju konkretnih koraka kako zaštitu mentalnog zdravlja u našem gradu učiniti što pristupačnijom i bogatijom, u odnosu na sve naše potrebe. Radionicu će voditi Marina Škrabalo, upraviteljica Zaklade SOLIDARNA i Iskra Pejić, diplomirana psihologinja i psihoterapeutkinja.
Ovdje je poveznica na FB event kojim najavljujemo ovu radionicu - unaprijed zahvaljujemo na prosljeđivanju ovog poziva kao i FB eventa vašim suradnicima i poznanicima koje ova tema zanima.
Srdačno i solidarno,
u ime organizatora,
Marina Škrabalo, Direktorica
SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost
Trg kralja Petra Krešimira IV/2, 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 5544 722, Mob: + 385 91 585 6830
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Web: www.solidarna.hr 
natrag na vrh ▲
Ned, 26. 09. 2021 06:41