Lions Clubs International otkupljuje Rječnik ovisnosti Siniše Brlasa

Psihologija ovisnosti u našoj zemlji proteklih je godina doživjela značajnu stručnu i društvenu afirmaciju. Između ostaloga, i prvi domaći rječnik ovisnosti pod nazivom „Terminološki opisni rječnik ovisnosti" djelo je kolege psihologa. Autor rječnika je Siniša Brlas koji kao psiholog radi u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije. Njegov rječnik odmah po objavljivanju prvoga izdanja prepoznalo je kao važnu stručnu literaturu za provedbu školskih programa prevencije ovisnosti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske te je otkupilo cjelokupno drugo izdanje rječnika za sve osnovne i srednje škole u državi. Nedavno je iskazan i novi interes za otkupom ovoga rječnika te je ubrzo nakon toga treće izdanje rječnika otkupio Lions Clubs International (District 126 Croatia). Rječnik će Lionsi, poznati po dobrotvornom radu diljem svijeta, besplatno dijeliti prvenstveno na tribinama i skupovima namijenjenima roditeljima učenika osnovnih i srednjih škola. Na ovim će tribinama kolega Brlas održavati prigodna tematska izlaganja o psihologiji ovisnosti i time još više promovirati i našu struku.
Tiskanje trećega izdanja rječnika i javne tribine s time povezane vezane aktivnosti su hrvatskih Lionsa, a financirane su sredstvima iz njihovog projekta „Jedrima protiv droge".
Veliki je uspjeh za psihologiju to što je upravo psiholog autor prvog obuhvatnog rječnika ovisnosti u našoj zemlji, osobito i stoga što je ovaj rječnik prepoznat kao važna stručna literatura u borbi protiv ovisnosti.
Izdavač rječnika je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije i on je u elektronskom obliku dostupan na www.zzjzvpz.hr.

natrag na vrh ▲
Ned, 05. 07. 2020 02:33