Gordani Buljan Flander nagrada za životno djelo za promicanje dječjih prava

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta, u utorak su u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijeljene godišnje nagrade za promicanje prava djeteta Denisu Paveli i Kristini Čunović, dok je Nagrada za životno djelo za promicanje dječjih prava dodijeljena Gordani Buljan Flander.
Podsjetivši na riječi Abrahama Lincolna da "muškarac nikada nije viši nego kada klekne da bi pomogao djetetu", državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa istaknula je da se ova nagrada 14. godinu zaredom dodjeljuje za iznimna postignuća u zaštiti prava i interesa djece upravo onima koji su "kleknuli da bi pomogli djetetu, da bi njihov život učinili boljim, lakšim, sretnijim i značajnijim". "Zato svima koji to činite veliko hvala", kazala je Pletikosa koja je dobitnicima nagrada uručila nagrade. Kako se ističe u obrazloženju Odbora za Nagradu za promicanje prava djeteta, osnivačica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba i udruge za pomoć zlostavljanoj i zanemarivanoj djeci "Hrabri telefon" Gordana Buljan Flander uspjela je ostvariti cilj u ovih 35 godina stručnog i znanstvenog rada, a to je učiniti svako dijete važnim.
U svojem dugogodišnjem radu istaknula se u području kliničke i zdravstvene psihologije te rada na promicanju prava djeteta i to osobito zaštite od nasilja nad djecom i među djecom kao i terapijskog rada na ublažavanju posljedica nasilja nad djecom. Tijekom godina rada, svoju energiju i iskustvo u radu s djecom uložila je u kampanje podizanja javne svijesti, edukaciju stručnjaka za rad sa zlostavljanom i zanemarenom djecom, poticanje suradnje među različitim strukama te posebno na promociju volonterstva među mladima, budućim stručnjacima mentalnog zdravlja, navodi se u obrazloženju.
"Povjerenje tisuća i tisuća djece čije su priče ugrađene u ovu nagradu i naš rad, ne samo da su nam omogućili da pomognemo njima, već i drugoj djeci. Ova nagrada poticaj je i znak da država i Ministarstvo stoji iza onoga što radim i da će i dalje stajati", kazala je Buljan Flander. 
Prenosimo s portala Večernjeg lista.

Hrvatsko psihološko društvo čestita kolegici Gordani Buljan Flander na još jednoj prestižnoj nagradi.

natrag na vrh ▲
Ned, 19. 05. 2019 14:23