EPoC - Test Potencijalne Kreativnosti - edukacija i trening u Banja Luci

Edukacija i trening EPoC je organiziran u suradnji sa Međunarodnim centrom za inovacije u obrazovanju, ICIE, Ulm, Njemačka, Visokom školom strukovnih studija za odgojitelje „ Mihailo Pavlov“, Vršac, Srbija i Udruženjem „Zajedno u Europu“, Banja Luka, BiH.
Trening vodi prof. dr Taisir Yamin Subhy - generalni direktor ICIE -Međunarodng centra za inovacije u obrazovanju, jedan od autora testa. EPoC – Test potencijalne kreativnosti, namijenjen je evaluaciji potencijalne kreativnosti djece i mladih od 5-18 godina. Kreativnost mjeri u nekoliko područja za koje će se provesti trening. To su: jezičko-literarna, likovno –grafičku, znanstveno-istraživačka i socijalno-interpersonalna.

POLAZNICI EDUKACIJE su : psiholozi, pedagozi, učitelji, odgojitelji i drugi odgojno-obrazovni stručnjaci.
Trening će se održati 23 i 24. listopada, 2018. godine u hotelu Bosna, Banja Luka, BiH, ul. K.P. I Karađorđevića br.97. Glavni predavač edukacije i treninga će biti prof. dr Taisir Sybhi Yamin. Sudionici edukacije će moći prisustvovati dvodnevnoj Međunarodnoj konferenciji u Banjoj Luci, BiH, gdje će prof. dr Taisir Subhy Yamin, održati javno predavanje 25.10.2018.

Biografija

Prof. Dr.sc. Taisir Subhy Yamin je profesor u području obrazovanja darovitih. Diplomirao je fiziku, specijalno obrazovanje i doktorirao u području obrazovanja darovitih. Computer Assisted Learning stekao je u Engleskoj na Lancaster University. Dobitnik je akademskih nagrada i stipendija (Jordan, Engleska i SAD, Fulbrightova nagrada-1996, Leadership in Gifted Education od Svjetskog centra za darovitu i talentiranu djecu-2013, te stipendije Britanskog savjeta).
Prof. dr Yamin je aktivan u popularizaciji znanosti s napisanih 25 knjiga, velikim brojem članaka, poglavlja knjiga i istraživačkih radova. Osim toga, razvio je niz treninga za razvoj vještina produktivnog mišljenja (kreativno mišljenje, kritičko mišljenje, kreativno rješavanje problema i dr.) Aktivan je član brojnih akademskih institucija kao što su British Educational Research Association BERA, Europen Council for High Ability ECHA i National Committete for Gifted Education. Bio je predsjednik Jordanian Association of Physicists, član osnivač Katarskog centra za darovite i talentirane (the Qatari Centre for the Gifted and talented), Nacionalni kancelar i podpredsjednik International Association of Educators for World Peace (IAEWP). Bio je na funkciji delegata Svjetskog savjeta za darovitu i talentovanu djecu (World Council for Gifted and talented Children-WCGTC) deset godina. 2002. godine je izabran za člana Izvršnog odbora WCGTC , a nakon toga bio je četiri godine predsjednik iste svjetske organizacije. U saradnji sa prof. Toodom Lubartom i Sandrom Linke, osnovao je Međunarodni centar za inovacije u obrazovanju (International Centre for Innovation in Education-ICIE). ICIE ima 7 članica u Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Turskoj, Kanadi, Keniji i Jordanu. 2005. godine bio je imenovan za glavnog urednika časopisa „ Gifted and Talented International “. Ima status istraživača na Universite Paris Descartes, Francuska u Parizu.

KOTIZACIJA/REGISTRATITION - EPoC iznosi 120 EUR-a. Kotizacija uključuje:
- Sudjelovanje na edukaciji i trening, radne materijale, osvježenje u pauzama i ručak 24.10.2018, prisustvo Međunarodnoj konferenciji u hotelu Bosna i potvrdu o osposobljenosti za primjenu testa EPoC. Potvrdu će izdati Međunarodni centar za inovacije u obrazovanju, ICIE, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače „ Mihailo Pavlov“ i Udruženje „Zajedno u Evropu“.
Za sudionike edukacije je osiguran konsekutivni prijevod s engleskog jezika na jezike naroda u BiH (BHS).
Kontakt osoba za trening EPoC:
Dr Ljiljana Krneta, tel. +387 (0) 65 566 394
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  
Tehnička podrška:Travelplan.ba
INFORMACIJE ZA RAČUN/INVOICE INFORMATION)
USLOVI OTKAZA/ CANCELATION CONDITIONS
NAČIN PLAĆANJA/METHOD OF PAYMENT- „ EDUKACIJA za EPoC, 23 i 24, 2018.
http://www.travelplan.ba/index.php/sr/top-ponuda/20-kongresi/131-information-about-the-event 
natrag na vrh ▲
Pon, 22. 04. 2019 08:57