EFPA - radna skupina za ljudska prava - malo istraživanje

Postovane kolegice, postovani kolege,

Molimo, procitajte kratki dopis (u nastavku) koji nam šalje radna skupina za ljudska prava u EFPA-i. U njemu se nalaze dva pitanja za koje nas mole da im odgovorimo, a vi ste osobe od kojih bismo zeljeli cuti odgovore do konca prosinca. Vaše odgovore pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.    Hvala lijepa!

EFPA radna grupa za ljudska prava

Poziv na sudjelovanje

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

EFPA je na svojoj skupštini 2013. godine osnovala novu radnu grupu i to za ljudska prava. Prvi je sastanak radna grupa održala 2014. u Briselu. Plan rada, popis članova i članica, izjave za medije i ostale informacije u vezi ove grupe možete naći na http://human-rights.efpa.eu/ .

Čime se bavi radna grupa za ljudska prava?

Prvi je zadatak ove radne grupe razviti smjernice i dokument vezan za ljudska prava i predložiti ga EFPA-inoj skupštini u srpnju 2015. Sljedeći je povezati se s ostalim radnim grupama, povjerenstvima i odborima EFPA-e, posebno s udrugama članicama i EFPA-inim etičkim odborom, kako bi se ljudska prava što bolje „usidrila" u EFPA-i.

Malo istraživanje

Pripremili smo dva pitanja čiji će odgovori dati ovoj radnoj grupi sliku stanja vezanog za ljudska prava i psihologiju u članicama EFPA-e i zemljama u kojima djeluju. Molimo vas da odgovore na pitanja pošaljete na adresu svoje strukovne organizacije, članice EFPA-e Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do kraja prosinca 2014.

Molimo da odgovorite na ova dva pitanja:

1. Što prepoznajete kao najveća kršenja ljudskih prava u svojoj zemlji koja bi bila od posebnog značaja za psihologiju, odnosno psihologe i psihologinje?

2. Molimo da navedete primjere dobrih inicijativa koje su potakli kolege i kolegice ili koje su potakle osobe drugih struka, ali je to relevantno za psihologiju, kako bi se suzbila kršenja ljudskih prava ili prijetnje ljudskim pravima?

Ako imate pitanja, dodatne informacije ili komentare, bilo bi nam drago da ih podijelite s nama.

Polli Hagenaars, voditeljica radne grupe za ljudska prava

 

 

natrag na vrh ▲
Pon, 01. 03. 2021 20:06