7 putovanja - terapeutske priče za djecu - predstavljanje knjige u Rijeci

7 putovanja – terapeutske priče za djecu
Petra Kapović Vidmar i Mauro Lacovich

Terapeutska priča služi kao pomoć djetetu ili odrasloj osobi s nekim izazovom u životu, prevladavanju teškoće s kojom se suoćava, iscjeljivanju bolnog iskustva, pružanju uvida ili potrebne spoznaje. Ova knjiga zbirka je takvih priča i svatko će u njima pronaći nešto za sebe; odgovor na neko pitanje ili rješenje nekog problema, a to ovisi samo o njemu i nikome drugome. Slušateljev će se doživljaj uvijek razlikovati od čitateljeva, i upravo je to najveća vrijednost svake priče iz ove knjige, kao i bilo koje druge. Ova je knjiga nastala kao produkt dvaju različitih svjetova njenih autora tvoreći tako treći u kojem svatko može pronaći vrata iza kojih ga čega nešto što mu je potrebno. Autori svih ilustracija priča u knjizi su djeca.

„Novostvoreni svijet autorskog dvojca pun je nebeskih ogledala i podmorskih tajni, letećih kućica spoznaje, oživljenih Metlica i suosjećajnog Mjeseca, slonova koji skaču po trampolinu sve do Duge i nazad, mostova koji povezuju onostrano sa realitetom slikovitih doživljaja egzotičnih stanovnika u simboličkoj vizuri prirode. Njihove terapeutske priče pomažu i liječe, namijenjene su odraslima i djeci, svim pedagoškim djelatnicima i roditeljima koji su spremni istražiti sveobuhvatno djelovanje priče kao pedagoškog alata.“ (Iz predgovora, mr.sc. Ana Barišić)

Predstavljanje knjige u Rijeci održati će se 7. Prosinca 2017. godine u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke s početkom u 12.00 sati.

Na predstavljanju sudjeluju:

Petra Kapović Vidmar, mag. prim. educ.
Mauro Lacovich, prof., dipl. psiholog, psihoterapeut
Miro Božić, Naklada Uliks
Zrinka Rička-Žauhar, prof. dipl. psihologinja, psihoterapeutkinja, univ.spec. psiholoskog savjetovanja

MAURO LACOVICH, prof.,dipl. psiholog, psihoterapeut. Autor je i knjige „Ima jedna priča...“ koja se sastoji od dijaloga psihoterapeuta i klijentice, a u kojem terapeut koristi priče umjesto izravnih odgovora i savjeta potičući tako čitatelja da sam nađe odgovore na svakodnevna životna pitanja. Smislio je mnoge terapeutske priča za djecu i odrasle koje su puštene u svijet da same žive, a inspiracije za iste traži lutajući mističnim putevima legendi i ljudskog sjećanja. Kao psihoterapeut redovito koristi priče u svom radu, a pogotovo u kontekstu hipnoterapije. Redovito održava radionice terapeutskih priča namijenjene stručnjacima i roditeljima. Zaposlen je u Udruzi Terra u Rijeci. U slobodno vrijeme uči svirati klavir, piše priče, eksperimentira u kuhinji, trenira Tai chi, vježba yogu i Qi Gong. Web-stranica: www.kibernaut.com.

PETRA KAPOVIĆ VIDMAR, učiteljica . Zahvaljujući odabranom pozivu, djeci koju podučava i odgaja, poticaju i podršci obitelji, kolega i prijatelja, počela je pisati priče. Završila je Program cjeloživotnog učenja “Priča koja pomaže po Lessac metodi za inkluzivne zajednice” pri Učiteljskom fakultetu u Rijeci, gdje je upoznala Maura Lacovicha. Moć priča uspješno primjenjuje u odgoju i druženju s djecom. Prva terapeutska priča koju je napisala bila je “Konjic Stražar”, za svoga sina. Svoju priču “Šalice” prvi put objavljuje na hrvatskom u ovoj knjizi, a prevedenu na engleski objavila ju je Susan Perrow, australska spisateljica na svojoj web-stranici www.susanperrow.com. Zaposlena u OŠ Nikola Tesla u Rijeci. Slobodne trenutke najradije provodi s prijateljima i obitelji, najčešće sa svojom djecom.
natrag na vrh ▲
Čet, 09. 07. 2020 15:17