5. PSIHOFEST - festival popularizacije psihologije

U nedjelju, 14. travnja 2019. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11 – 21h održat će se peti po redu PsihoFest. Radi se o festivalu psihologije na kojem će se kroz brojne radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati ovo fascinantno znanstveno područje.
Psihologija je znanost o ljudima, znači to je znanost o svima nama. Na PsihoFest-u ćete bolje upoznati sebe i saznati kako spoznaje iz psihologije iskoristiti da bi živjeli boljim životom. Profesori, asistenti i studenti Odsjeka za psihologiju pripremili su bogat program (u prilogu) koji pokriva širok raspon tema iz svih područja psihologije.
Festival je besplatan te namijenjena široj javnosti (djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, odraslima, umirovljenicima) - svima koje zanima što tjera ljude da razmišljaju, da se osjećaju i da se ponašaju na određeni način (vidi program u prilogu). U mnogim točkama mogu sudjelovati i djeca, pa pozivamo i obitelji da nas posjete.
Tijekom 20ak različitih predavanja saznajte npr. kako novac utječe na nas i mi na njega, zašto nam je važno tko sluša kakvu glazbu, kako uspješno balansirati privatni i poslovni život, kako se dobro posvađati, kako mediji utječu na nas i drugo. Gostuje i poznati psiholog Boris Jokić koji će nas upoznati sa svojim najnovijim istraživanjem o obrazovnim aspiracijama hrvatskih učenika.
Na nekoj od 20-ak radionica vježbajte kako se osloboditi straha od javnog nastupa, kako se nositi sa stresom, kako imati vezu kakvu želimo, kako čitati dječje priče, kako se najbolje pripremiti za razgovor za posao, kako bolje organizirati svoje vrijeme i dr.
Osim toga, posjetitelji mogu sudjelovati u brojnim demonstracijama, testiranjima i eksperimentima, te se slikati kao dio optičke varke, a i pogledati izložbu postera s različitim temama iz psihologije.
Posebna nam je čast najaviti da će se u sklopu PsihoFest-a održati i posebna edicija Skeptika u Pubu.
Ove godine, ne samo da PsihoFest slavi svoj 5. rođendan, već i Odsjek za psihologiju slavi svojih punih 90. godina. Posjetitelji će u sklopu PsihoFesta moći razgledati izložbu o povijesti psihologije i izložbu starih aparata korištenih u prvim psihologijskim istraživanjima na Odsjeku još početkom prošlog stoljeća.

Više informacija o programu može se pronaći i na našoj web stranici:
https://psihofest.ffzg.unizg.hr/program-2019/ 
kao i putem društvenih mreža:
http://www.facebook.com/psihofest 
https://www.instagram.com/psihofest2019/?hl=en 

Svi oni koje zanima ovo zanimljivo područje znanosti pronaći će nešto za sebe i u našim besplatnim elektronskim knjigama:

PsihoFESTologija – ovo nije samo još jedna knjiga iz popularne psihologije - dostupno na web stranici: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/5233/ 

PsihoFESTologija 2 – psihologijska znanost na popularan način – dostupna od početka travnja 2017. na web stranici: http://darhiv.ffzg.unizg.hr/8475/ 

Vidimo se u nedjelju, 14.4.2019. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu!
Za dodatne informacije: Aleksnadra Huić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; 098/289-953natrag na vrh ▲
Čet, 21. 01. 2021 08:09