27GKHP - predstavljamo pozvane predavače - Dr. Zsolt Demetrovics

Prof. dr. sc. Zsolt Demetrovics je redovni profesor psihologije na ELTE Eötvös Loránd sveučilištu u Budimpešti gdje obnaša funkcije dekana Fakulteta za obrazovanje i psihologiju, ravnatelja Instituta za psihologiju i pročelnika Odsjeka za kliničku psihologiju i ovisnosti. On je klinički psiholog (sa specijalizacijom iz područja ovisnosti), kulturalni antropolog i doktor znanosti u području kliničke i zdravstvene psihologije (ovisnička ponašanja).

Objavio je brojne znanstvene radove iz područja epidemiologije, mjerenja i procjene te psihologijski korelata ovisnosti o opojnim tvarima i bihevioralnim ovisnostim uključujući kockanje, ovisničko igranje igrica, ovisnost o internet, ovisnost o vježbanju i kompulzivno kupovanje. Bivši je predsjednik Mađarskog udruženja za ovisnosti. Pokrenuo je časopis Journal of Behavioral Addictions u kojem je glavni urednik. Predsjednik je Međunarodnog udruženja za proučavanje bihevioralnih ovisnosti.
Svojim pozvanim predavanjem, neposredno nakon svečanog otvaranja 27GKHP,  dr. Zsolt Demetrovics će započeti radni dio Konferencije.
natrag na vrh ▲
Sub, 06. 06. 2020 22:44