11. Tjedan psihologije u Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina - stigla prva prijava!

U sklopu XI Tjedna psihologije, 21. veljače u Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina održat će se radionice za učenike trećih razreda naziva "Bijeg ili borba". Voditelji radionica bit će Ivana Čorić, magistra psihologije, te njeni gosti, svjetska prvakinja u boksu Ivana Habazin i glumac Petar Strugar.
Oni će zajedničkim snagama sa učenicima trećih razreda prolaziti kroz teme motivacije i sporta, spolnog neodgovornog ponašanja među adolescentima, rekreativnog korištenja droga, ilegalnih borbi i ilegalnih načina zarade. Podlogu za radionice predstavlja film „Jesen samuraja“ u kojoj glavnu ulogu ima upravo Petar Strugar, a koji u pozadini obrađuje navedene teme.

Ivana Habazin (28) rođena je u Zlataru. Ivana je magistra teologije, polaznica specijalističkog studija međunarodnih odnosa i diplomacije na Višoj školi Dag Hammarskjold u Zagrebu te studentica prava, a uz sve to i bivša te, uvjerena je, i buduća svjetska prvakinja u boksu, u velter kategoriji. Ivana se cijeli život bavi sportom (nogomet, košarka, odbojka, stolni tenis...). Boksom se odlučila baviti sa 19 godina. Iza sebe ima 20 mečeva i 17 pobjeda te samo tri poraza. Boksala je diljem svijeta (Norveška, Danska, Švedska, Belgija, Njemačka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina...). Film koji se o Ivani snimao nekoliko godina, naziva Djevojka od nula dolara te koji će uskoro biti prikazan na HRT-u, osim što je dokumentaran, svakako je i motivacijski jer vjerno prikazuje kako je uz motivaciju i upornost moguće goto vo bez i čega doći čak i do titule svjetske prvakinje.
Petar Strugar (29) rođen je na Cetinju u Crnoj Gori gdje nakon završene srednje škole na ponešto neobičan način upisuje i Fakultet dramskih umjetnosti. Već na trećoj godini fakulteta dobiva zahtjevnu filmsku ulogu zbog koje je morao naučiti igrati nogomet i usavršiti srpski naglasak. Stoga je Petar zamrznuo svoje studiranje i u potpunosti preselio u Beograd. Nakon što je imao jednu od glavnih uloga u dva djela filma „Montevideo“ Dragana Bjelogrlića, Strugar je glumio u TV serijama, sve do hit komedije Mali Budo (2014) za čije se potrebe morao udebljati 20 kilograma. Godinu dana kasnije dobio je ulogu Vladice Simonovića u akcijskoj komediji „Jesen Samuraja“ (2016). Za ovu ulogu Petar se intenzivno pripremao godinu i o sam mjes eci. U posljednje vrijeme Petra smo mogli vidjeti i u hrvatskoj sapunici „Prava žena“ te filmu „Stado“ Nikole Koje (2016). Petar živi u Beogradu gdje trenutno radi kao glumac - kaskader te se priprema za kazališnu predstavu „Boje šteka“ koja svoju premijeru ima za manje od mjesec dana. Osim glumom, Petar se čitav život bavi sportom (jahanje, odbojka, jiu-jitsu, ronjenje na dah, alpinizam, akrobatika, taktičko pucanje). Najviše uživa u društvu svojeg trogodišnjeg sina. Malo je manje poznato da se Petar bavi i humanitarnim radom.
natrag na vrh ▲
Uto, 22. 01. 2019 23:42