Studenti psihologije aktivni na međunarodnoj razini

Od 15. do 21. listopada 2017. u Maaseiku (Belgija) održan je EFPSA Joint Executive Board & Member Representatives Meeting, sastanak koji povezuje studente psihologije iz 33 različite europske države. Na sastanku je sudjelovalo i 6 studenata iz Hrvatske – Lea Jakob i Josipa Šimac sa Hrvatskih studija u Zagrebu, Tea Jermaniš i Ana Škeljo sa Filozofskog fakulteta u Rijeci te Josip Razum i Valerija Vidović sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Cilj sastanka bio je povezivanje studentskih psihologijskih udruženja na međunarodnoj razini te dijeljenje praksi i iskustva iz svoga djelovanja, a posebice zajednički rad na unapređenju EFPSA-e. EFPSA je krovno udruženje koje povezuje nacionalne udruge studenata psihologije, a u Hrvatskoj će tu funkciju od 2018. godine preuzeti studentska sekcija Hrvatskog psihološkog društva „Psihomnia". Studentska sekcija HPD-a donositi će vam vijesti iz EFPSA-e, ali i mnoge nove projekte kojima će povezati studente psihologije iz cijele Hrvatske i ponuditi im dodatne prilike za profesionalni razvoj.
Sastanak je otvoren svečanom ceremonijom i predstavljanjem dosadašnjeg rada raznih timova unutar EFPSA-e. Zatim je održana skupština na kojoj su predstavnici nacionalnih udruga glasovali i donosili odluke o raznim pitanjima važnim za daljnji rad EFPSA-e. Kroz tjedan održano je nekoliko „soft-skills“ radionica za sudionike, a većina vremena bila je rezervirana za timski rad na raznim EFPSA projektima (poput budućih EFPSA događaja, časopisa JEPS, Mind the Mind i Better Together kampanja, EFPSA Day-a, itd.) te teambuilding aktivnosti.
Cijelo iskustvo bilo je vrlo poučno i korisno, kako za osobni i profesionalni razvoj studenata koji su sudjelovali, tako i za razvoj Studentske sekcije HPD-a Psihomnia i lokalnih udruga studenata psihologije Feniks, Psirius i STUP. Studenti su dobili uvid u procese organizacije studentskih razmjena i promotivne planove za buduće EFPSA projekte; sudjelovali su na edukativnim radionicama o pisanju projektnih planova i pronalaženju sponzora i partnera za projekte; preuzeli su promotivne materijale za EFPSA Day i Better Together kampanju; upoznali su strukturu i projekte drugih nacionalnih udruga studenata psihologije; podijelili su iskustva iz vlasitih lokalnih udruga i upoznali ostale studente sa projektima koje njihova udruga provodi.
Za više informacija o EFPSA-i posjetite http://www.efpsa.org/  ili https://www.facebook.com/EFPSA , a novosti iz Studentske sekcije HPD-a Psihomnia pratite ovdje na HPD-ovoj stranici ili na https://www.facebook.com/psihomia/ .
natrag na vrh ▲
Čet, 15. 04. 2021 09:54