Logo
Ispiši ovu stranicu

2. studentska ljetna škola HPD-a u Osijeku - sutra 21.8.2019. počinje s radom

2. studentska ljetna škola HPD-a u Osijeku - sutra 21.8.2019. počinje s radom
Studentska sekcija Hrvatskog psihološkog društva “Psihomnia“, 2018. godine pokrenula je projekt “Studentska ljetna škola HPD-a”. U suradnji s lokalnim udrugama studenata psihologije iz različitih krajeva Hrvatske (STUP, Psirius, Psihos, Feniks i Kasper) studenti psihologije organizirali bi svake godine u ljetnom periodu ljetnu školu u trajanju od tri do četiri dana gdje bi polaznici imali priliku upoznati studente psihologije iz drugih krajeva Hrvatske, upoznati određeni kraj Hrvatske te najvažnije od svega, polaznici bi produbljivali svoj istraživački duh i znanje o psihologiji putem provođenja istraživanja na samoj ljetnoj školi. Svaka lokalna udruga bi, nakon što bi se zainteresirani studenti prijavili za sudjelovanje na Studentskoj ljetnoj školi, odabrala nekoliko studenata koji bi time postali polaznici Studentske ljetne škola HPD-a. Ove godine, II. Studentska ljetna škola imat će 16 članova prijavljenih s različitih fakulteta iz cijele Hrvatske.
Druga Studentska ljetna škola HPD-a održat će se u Osijeku u periodu od 21. do 24. kolovoza 2019. godine. Organizaciju druge Studentske ljetne škole HPD-a vodi lokalni klub studenata psihologije “Psihos” iz Osijeka u suradnji s ostalim lokalnim udrugama i samom studentskom sekcijom HPD-a “Psihomnia”. Krovna tema studentske ljetne škole HPD-a je ista ona koja je krovna teme ovogodišnje 27. godišnje konferencije hrvatskih psihologa, a to je “Psihologija i digitalni svijet ”. U navedenom periodu polaznici ljetne škole imat će priliku slušati predavanja stručnjaka koji se bave različitim područjima psihologije. Na II. Studentskoj ljetnoj školi sudjelovat će osam stručnjaka koji će kroz organizirane radionice doprinijeti zbližavanju sudionika i povećanju grupne kohezije, dati savjete za provedbu istraživanja te kroz predavanja predstaviti kako su psihologija i digitalni svijet povezani te zašto digitalni svijet predstavlja važan segment proučavanja psihologa. Pa su tako neke od tema koje će studenti moći slušati: Metodološki izazovi računalne primjene psihologijskih mjernih instrumenata o čemu će samim sudionicima nešto više reći Sandra Vučković, nadalje, doc. dr. sc. Valerija Križanić same će sudionike detaljnije upoznati s digitalnom tehnologijom i mjerenjem afektivnih stanja te će Iva Maksimović, prof. psihologije, detaljnije predstaviti Moj life coach program.
Kao što je već prije rečeno, u ovom period polaznici će dovršavati svoje istraživačke nacrte savjetujući se međusobno te uz pomoć savjeta mentora i stručnjaka nazočnih na Studentskoj ljetnoj školi. U skladu s time, organizirana je i radionica na kojoj će sudionici predstaviti svoja istraživanja te o istima prodiskutirati sa svojim kolegama te voditeljima radionice, navedenu će radionicu voditi izv.prof.dr.sc. Daniela Šincek i Ivana Duvnjak. Trenutno, neke od tema istraživačkih radova samih polaznika su: Odnos narcizma, socijalne i emocionalne usamljenosti te sadržaja objavljenog na Instagramu, izloženost djece vrtićke dobi tehnologiji, nadalje, sudionici su pokazali i interes za proučavanje motivacije u pozadini online datinga te još mnoge druge teme koje će se tijekom same ljetne škole uz međusobne savjete kolega i stručnjaka finalizirati.
Osim samog akademskog programa, organiziran je i kulturni program gdje će sudionici imati priliku razgledati Osijek, saznati nešto više o povijesti samog grada te kušati tradicionalna slavonska jela. Također, sudionici će imati i priliku za slobodne aktivnosti te bolje međusobne zbližavanje i druženje.
Ishod tog cijelog zajedničkog rada i angažmana studenata na kraju bit će predstavljen na 27. Godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa u Osijeku. Polaznici ljetne škole će zajedno sa studentskom sekcijom HPD-a „Psihomnia“ predstaviti Studentsku ljetnu školu HPD-a, ali najvažnije od svega, sama istraživanja i iskustva polaznika ljetne škole.

Ena Kantor,
voditeljica organizacijsko-programsko odbora II. Studentske ljetne škole HPD-a

U prilogu se nalazi info knjižica sa kratkim opisima predavača i lokalnih atrakcija u Osijeku:
Stavovi izneseni u člancima, tekstovima i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav portala PSIHOLOGIJA.HR