Sekcija za školsku psihologiju - aktualnosti

SEKCIJA ZA ŠKOLSKU PSIHOLOGIJU HPD-a
Zagreb, 5. Lipnja 2013.

Poštovane kolegice i kolege,

Donosimo nekoliko aktualnih obavijesti prije ljetnog odmora, a nakon sjednice UO HPD-a 29. lipnja 2013.

1. Pristupnice za Sekciju za školsku psihologiju koje elektronski ispunjavate i vraćate tajnici Sekciji a ona dalje u HPD, ispunjavaju članovi HPD-a s plaćenom članarinom. Pozivamo vas da se učlanite u što većem broju u HPD. Prednosti članstva u društvu znate, a što se tiče Sekcije, postoji nekoliko pogodnosti:
- Budući su školski psiholozi organizirani kroz ŽSV za osnovne i srednje škole i to područno, Sekcija jedina omogućuje dolazak svima bez obzira na pripadajuće ŽSV. Na sastanke Sekcije dolaze psiholozi iz cijele Hrvatske (Rijeka, Imotski, Vinkovci, Virovitica, Koprivnica, Pakrac i dr.), neki redovito.
- Rad u ŽSV više je usmjeren na aktualna pitanja i proradu materijala koje dobivamo od AZOO i MZOS-a, a rad Sekcija na predavanja, što je naročito važno u situaciji kada gotovo da i nema sustavnih edukacija od strane nadležnih institucija.
- Predavači koji dolaze na Sekciju često i sami nude teme, a svi to rade bez honorara jer Sekcija i nema nikakvih prihoda, te im svima ovog prigodom još jednom zahvaljujem.
- Predlažem da materijale sa Sekcije, npr. sažetke predavanja koje nam autori ostave, šaljemo elektronski svim članovima Sekcije a ne samo onima koji su bili na predavanju, jer ne mogu svi doći u Zagreb.
- Svaki dolazak na Sekciju boduje se prema Pravilniku o stručnom usavršavanju HPK, pa su to dodatni bodovi (jer se boduje i dolazak na ŽSV).
- Što se tiče pristanka na korištenje osobnih podataka, u HPD-u se još razmatraju mogućnosti kako da se osobni podatci koriste (npr.:dostupnost samo kolegama članovima HPD-a, uz poseban link za kolege koji dozvoljavaju pristup svim zainteresiranim preko web stranice HPD-a). Stoga će se, uvažavajući pojedinačne iskaze, zaključak donijeti na idućim sjednicama HPD-a.
2. Napisala sam osvrt na sudjelovanje školskih psihologa na 20. Godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa u Zagrebu ove godine, te će predsjednik HPD-a na temelju tog osvrta napisati zamolbu AZOO za preporuku dolaska školskih psihologa na konferenciju.
3. Budući će se uskoro u glasilima HPD-a objaviti natječaj za godišnje priznanje „Marulić: Fiat Psychologia", predlažem u ime Sekcije za školsku psihologiju našu višu savjetnicu iz AZOO Teodoru Dubrović, koja je zaista mnogo učinila za struku u obrazovnom sustavu.

Želim vam svima ugodan odmor, uz srdačne pozdrave.

Melanija Slaviček, pročelnica Sekcije za školsku psihologiju

natrag na vrh ▲
Čet, 09. 07. 2020 19:49