Logo
Ispiši ovu stranicu

Sekcija za razvojnu psihologiju rane i predškolske dobi - najava sastanka 28.2.2017.

Sekcija za razvojnu psihologiju rane i predškolske dobi - najava sastanka 28.2.2017.
Poštovane kolegice i kolege,

Pozivamo Vas na sastanak Sekcije za razvojnu psihologiju rane i predškolske dobi, koji će se održati u Dječjem vrtiću „Vjeverica “ ,Ksaverska cesta 14 (centralni objekt) , u utorak 28.02.2017. od 12:30 sati , a kojim se prigodno pridružujemo i obilježavanju 10.tjedna psihologije u Hrvatskoj.

Dnevni red :
Naša gošća je mr.sci. Maja Gabelica Šupljika prof. psihologije ,zamjenica pravobraniteljice za djecu/ (Deputy Ombudsperson for Children) koja će :

1. Predstaviti knjigu Djeca čiji su roditelji u zatvoru, Europska stajališta o dobroj praksi uz izlaganje o tome kako je kod nas, a kako u Europi i što bi se moglo napraviti da ovoj ranjivoj skupini djece bude bolje. Ove godine je u Europi u tijeku kampanja o uključenosti odgojno obrazovnih institucija u zaštitu ove skupine djece o kojoj nemamo puno podataka, a niti pozitivnih praksi .Sudionici će dobiti knjigu i publikacije Pravobranitelja za djecu.
2. Izlagati na temu dječjih prava : Prijave o kršenju dječjih prava u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja –tipični primjeri i mogućnost daljnje suradnje s pravobraniteljstvom .
3. Razno

Srdačan pozdrav,
Kamea Jaman, prof. psih.
pročelnica Sekcije za razvojnu psihologiju rane i predškolske dobi
Stavovi izneseni u člancima, tekstovima i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav portala PSIHOLOGIJA.HR