Važno! - popis licenciranih sportskih psihologa u Hrvatskoj

Poštovane kolegice i kolege, cijenjeni korisnici usluga sportskih psihologa u Hrvatskoj i Europi,

Obavještavamo vas da već dulje vrijeme postoji popis licenciranih hrvatskih sportskih psihologa, odnosno psihologa s posebnom dopusnicom, a uskoro kreće i edukacija za nove sportske psihologe.
Naime, nakon Olimpijskih igara u Riu 2016., na kojima je učinak sportskih psihologa bio nemjerljiv, pojavio se određeni broj novinskih članaka vezanih za sportsku psihologiju u Hrvatskoj što je bilo za svaku pohvalu. No, pojavio se i određeni broj netočnih novinskih članaka što nas je potaknulo da konačno objavimo navedeni popis  i na taj način izbjegnemo neprofesionalnost te dovođenje u zabludu brojnih korisnika naših usluga. Također vas želimo vas informirati da kao što u okviru hrvatske psihološke zajednice postoje sportski psiholozi s posebnom dopusnicom – licencom za rad u području psihološke pripreme sportaša postoje i psiholozi bez posebne dopusnice - samozvani sportski psiholozi. Upravo zato objavljujemo popis licenciranih sportskih psihologa sa posebnom dopusnicom.
Nadamo se da će te u svrhu poticanja izvrsnosti unutar struke i kvalitete profesionalne usluge u području psihološke pripreme u sportu, pojasniti sugovornicima, sportašima i medijima, razliku između psihologa i nepsihologa, te sportskih psihologa s posebnom dopusnicom i onih bez nje. Posebna dopusnica i njezini propisi pridonose podizanju kvalitete rada psihologa u sportu i njihovog kontinuiranog profesionalnog razvoja, te pridonose razlikovanju razine stručnosti rada psihologa u sportu, a registar licenciranih sportskih psihologa olakšava komunikaciju s korisnicima i predstavnicima sportske struke, sportskih tijela i organizacija, što pomaže primjerenom razvoju i popularizaciji struke.

Popis sportskih psihologa licenciranih od strane Hrvatske psihološke komore donosimo u privitku ove obavijesti.


natrag na vrh ▲
Čet, 04. 03. 2021 14:23