Sekcija za organizacijsku psihologiju - poziv na sastanak 15.6.2016.

Sekcija za organizacijsku psihologiju poziva svoje članstvo i sve zainteresirane na sastanak i stručno predavanje u srijedu 15. lipnja 2016. godine u 18.00 sati u dvorani D2 Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3.

Dnevni red:
1. Promjena imena Sekcije u SEKCIJA ZA PSIHOLOGIJU RADA I ORGANIZACIJSKU PSIHOLOGIJU
2. Najava 24.godišnje konferencije hrvatskih psihologa s međunarodnim sudjelovanjem u Opatiji od 9.-12.11.2016. – poziv na sudjelovanje
3. Stručno predavanje psihologinje MAŠE TONKOVIĆ GRABOVAC na temu "Jeste li ikad bez dopuštenja ranije otišli s posla? Što su to nepoželjna organizacijska ponašanja i kako se s njima suočavati u hrvatskoj praksi upravljanja ljudskim potencijalima."

Cilj predavanja je odrediti pojam i strukturu nepoželjnih organizacijskih ponašanja te sažeti spoznaje iz empirijskih istraživanja o tome što dovodi do takvih ponašanja i kakve ona posljedice imaju na dobrobit organizacija i njihovih zaposlenika. Osim toga, predavanje će uključivati nalaze nedavnih istraživanja u hrvatskim prilikama, a sudionici će moći raspraviti o suočavanju s nepoželjnim organizacijskim ponašanjima u praksi, s posebnim naglaskom na prevenciju korištenjem testova integriteta pri selekciji kandidata.

Maša Tonković Grabovac radi kao docentica na Odjelu za psihologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, gdje je nositeljica i izvođačica kolegija iz područja psihologije rada i organizacijske psihologije. U istom području bavi se i istraživačkim radom - dosad je objavila 20-ak znanstvenih i stručnih radova u časopisima i knjigama, a posebnu joj
strast predstavlja konstrukcija testova. Suradnica je na nekoliko istraživačkih projekata, na kojima se uglavnom bavi istraživanjem i predviđanjem različitih poželjnih i nepoželjnih organizacijskih ponašanja. Osim toga, spoznaje iz psihologije rada rado primjenjuje u savjetodavnom radu i u praksi upravljanja ljudskim potencijalima te promovira u široj javnosti, pri čemu je najviše ponosna na e-knjigu "PsihoFESTologija: Ovo nije samo još jedna knjiga iz popularne psihologije" u čijem je stvaranju sudjelovala kao jedna od urednica i autorica.
natrag na vrh ▲
Pon, 15. 08. 2022 08:59