Sekcija za organizacijsku psihologiju - poziv na predavanje 23.2.2016.

Sekcija za organizacijsku psihologiju poziva svoje članstvo i sve zainteresirane na stručno predavanje psihologa Zvonimira Galića i Maje Parmač Kovačić na temu "(Implicitna) ličnost i radno ponašanje: u potrazi za idealnom mjerom".

Predavanje će se održati 23. veljače 2016. godine (utorak) u 18.00 sati u dvorani A 229 (bivša A 230) Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3.

O predavanju:

Iako smatramo da su osobine ličnosti ključne za uspjeh na različitim poslovima, rezultati istraživanja ne potvrđuju njihovu očekivanu važnost. Mogući razlog je to što dominantnu metodu za procjenu ličnosti predstavljaju upitnici samoprocjene koji imaju dva glavna nedostatka: (a) podložni su upravljanju dojmovima; (b) zahvaćaju samo aspekte ličnosti i motivacije kojih su ispitanici svjesni. U ovom predavanju govorit ću o našim istraživanjima o oba ova problema te predstaviti suvremene mjere nesvjesnih motiva (implicitne ličnosti) važne za razumijevanje i predviđanje organizacijskog ponašanja.

O predavačima:

Zvonimir Galić radi kao docent na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na Odsjeku za psihologiju trenutačno održava nastavu iz kolegija vezanih uz psihologiju rada i organizacijsku psihologiju te potrošačko ponašanje. Trenutačno je voditelj projekta Hrvatske zaklade za znanost pod nazivom "Implicitna ličnost i radno ponašanje".

U inozemstvu se usavršavao na nizu edukacija o suvremenim statističkim analizama , odnosno naprednim temama iz psihologije rada i organizacijske psihologije (1. i 2. postdoktorska škola Europske asocijacije za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju). Ak. godinu 2012./2013. proveo je na postdoktorskom usavršavanju na Purdue University kao stipendist Fulbrightove zaklade (Fulbright Postdoctoral Research Award).

Do sada je objavio više od 30 znanstvenih i stručnih radova od kojih su neki objavljeni u uglednim međunarodnim časopisima poput Journal of Vocational Behavior, Journal of Personality Assessment, International Journal of Selection and Assessment, Journal of Personnel Psychology, European Journal of Work and Organizational Psychology and Journal of Economic Psychology.

Maja Parmač Kovačić radi kao viša asistentica na Odjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Na Odsjeku za psihologiju sudjeluje u održavanju nastave iz kolegija vezanih uz psihologiju rada i Ergonomiju (Uvod u psihologiju rada, Motivacija i radno ponašanje, Odabir i razvoj osoblja, Ergonomijska psihologija).

Tijekom svog rada na Odsjeku za psihologiju aktivno je sudjelovala na znanstvenom projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Ličnost i socijalno poželjno odgovaranje pod vodstvom dr. sc. Željka Jerneića, a od 2014. godine aktivna je suradnica na uspostavnom istraživačkom projektu Hrvatske zaklade za znanost Implicitna ličnost i radno ponašanje voditelja dr. sc. Zvonimira Galića. Središnji istraživački interes vezan joj je uz procjenjivanje ličnosti i socijalno poželjno odgovaranje u upitnicima ličnosti, a do sada je u tom području objavila desetak znanstvenih i stručnih radova u uglednim domaćim i međunarodnim časopisima, konstruirala i adaptirala veći broj mjernih instrumenata te sudjelovala s dvadesetak priopćenja na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima.

Članovima HPD-a s uredno podmirenom članarinom za 2016. godinu prisustvovanje predavanju bodovat će se prema Pravilniku za stručno usavršavanje HPK.
natrag na vrh ▲
Pon, 15. 08. 2022 08:40