Palijativna skrb - brinimo zajedno - poziv na konferenciju u Zagrebu

Poštovani,

Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebački institut za kulturu zdravlja organiziraju u suradnji sa Sekcijom psihologa u palijativnoj skrbi Hrvatskog psihološkog društva i s drugim institucijama i organizacijama konferenciju pod nazivom Palijativna skrb- brinimo zajedno, koja će se održati dana 12.lipnja (petak) u Zagrebu.
Uzimajući u obzir sadašnje stanje razvoja palijativne medicine i palijativne skrbi u Hrvatskoj, cilj nam je na ovoj jednodnevnoj konferenciji zajednički raspraviti o sljedećim važnim temama iz područja palijativne medicine i palijativne skrbi: kompetencije članova interdisciplinarnog tima u palijativnoj skrbi, edukacija, kriteriji za uključivanje bolesnika u palijativnu skrb, primjeri dobre prakse palijativne skrbi u Hrvatskoj te vizija razvoja palijativne medicine i palijativne skrbi u Hrvatskoj. Na konferenciji planiramo predstaviti i dosadašnje aktivnosti vezane uz realizaciju Strateškog plana razvoja palijativne skrbi Republike Hrvatske za razdoblje od 2014-2016. godine.
Budući da ove godine obilježavamo i pet godina djelovanja CEPAMET-a, želja nam je javno predstaviti dosadašnje polaznike poslijediplomskih tečajeva trajnog usavršavanja iz područja palijativne medicine, pa pozivamo što veći broj polaznika da sudjeluju na ovoj konferenciji.
Stručni dio konferencije odvijat će se dana 12. lipnja od 9-15 sati u prostorima CEPAMET-a, Šalata 4. Pozivamo Vas da prijavite svoje prijedloge za kratka usmena izlaganja (10-15 min) na temu primjera dobre prakse ili vizije razvoja palijativne skrbi u Hrvatskoj doc.dr.sc. Marijani Braš na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Već nam je pristiglo dosta prijava za ova izlaganja, pa Vas molimo da prijedloge naslova svojih izlaganja posaljete nakasnije do 29. svibnja 2015. godine, kako bismo mogli napraviti konačni program skupa.
U popodnevnim satima (od 15-19 sati) u prostorima Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja, organizirat ćemo u izložbenom prostoru predstavljanje udruga, institucija i poslovnih subjekata koji se bave palijativnom skrbi. Molimo Vas da nas izvjestite ukoliko želite da osiguramo štand za predstavljanje Vaše udruge ili institucije na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a omogućit ćemo i usmena predstavljanja Vaših aktivnosti u posebnom programu u ZIKZ-u. Za sve udruge i zdravstvene institucije štand je besplatan.
Želimo omogućiti sudjelovanje što većeg broja sudionika na ovoj konferenciji, pa smo odlučili da umirovljenici budu oslobođeni kotizacija, za studente i volontere te predstavnike udruga pacijenata kotizacija je 100 kn, liječnike specijaliste 500 kn, a liječnike specijalizante i sve ostale članove interdisciplinarnog tima 300 kn. Sve informacije vezane uz uplate kotizacija možete dobiti od gdje. Ane Jurašić (e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili 091 4553-200). Skup ćemo prijaviti nadležnim komorama, a svi će sudionici dobiti materijale na DVD-u.
Ukoliko želite da vaša udruga ili institucija bude podržavatelj konferencije, molimo Vas da nas o tome obavijestite i pošaljete logo i naziv vaše udruge ili institucije na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .
Ponosni smo na sve što smo zajednički napravili u razvoju palijativne medicine u Hrvatskoj i pozivamo Vas da nam se pridružite i na ovom događaju na kojem želimo pokazati da smo spremni brinuti zajedno za bolesnike s neizlječivim bolestima i i članove njihovih obitelji.
Veselimo se skorom susretu,
Prof.dr.sc. Veljko Đorđević, dr.med.
natrag na vrh ▲
Pon, 27. 06. 2022 05:22